Lep uspeh slovenskih kartistov v Lonatu

Na tradicionalni mednarodni dirki Trofeo Primavera so nastopili štirje Slovenci, za odmeven rezultat pa sta poskrbela Mark Kastelic in Martin Mihič.


V letošnji tekmovalni sezoni se slovenski kartisti vse bolj množično udeležujejo mednarodnih tekmovanj v sosednji Italiji. Minuli konec tedna so na 30. izvedbi tradicionalnega mednarodnega pokala Trofeo Primavera nastopili štirje Slovenci z licenco AMZS. V kategoriji KZ2 sta barve Slovenije zastopala Sara Markučič (AK Lamko) ter Martin Mihič (JEFRA Racing Klub), v najmlajši kategoriji Mini 60 pa sta dirkala Mark Kastelic (AMD Šlander Celje) in Matic Preša (AK NSR).

Kastelic do uspeha kariere, Preša neposredno v finale

V kategoriji Mini 60, kjer nastopajo najmlajši vozniki v starostni skupini od 8 do 12 let, si je v konkurenci 51 voznikov uspeh kariere pridirkal Mark Kastelic (Formula K/TM/Vega), ki je že v kvalifikacijah in izločilih vožnjah nakazal dobro formo. Z desetega štartnega mesta se je v finalni vožnji prebil na odlično deveto. Tudi Matic Preša (Formula K/TM/Vega) je razveselil z neposredno uvrstitvijo v finale, kjer nastopi 34 najboljših voznikov. V finalni vožnji je pridobil kar osem mest in bil na koncu 21. Zmage se je veselil Indonezijec Bohra Akshay (Parolin/TM/Vega).

Mihič napredoval na 14. mesto, Markučičeva odlična 17.

Za odmeven rezultat v najmočnejši kategoriji KZ2 je poskrbel Martin Mihič (TB Kart/TM/Vega), ki je v konkurenci 57 voznikov iz 14 držav zasedel končno 14. mesto. Ljubljančan svojega nastopa na dirki tokrat ni začel najbolje. Po spodbudnih dosežkih na prostih treningih se je zapletlo v kvalifikacijah, kjer si je privozil skromno 32. mesto. V izločilni vožnji je za las ujel neposredno uvrstitev v finale in dirko začel iz ozadja. Z borbeno vožnjo je v finalu pridobil kar 13 mest. Sara Markučič (Maranello/TM/Vega) je kot edino dekle v najmočnejši kategoriji znova dokazala svoj talent, saj se je že v kvalifikacijah zavihtela na visoko 25. mesto, svojo formo pa je stopnjevala tudi v izločilni dirki in osvojila izvrstno 9. mesto. V velikem finalu je napredovala za eno mesto in dirko sklenila na 17. mestu. Zmagal je domačin William Lanzeni (Vemme Kart/TM/Vega). 

Rezultati

Finale pokala Trofeo Primavera bo na dirkališču South Garda Karting v Lonatu na sporedu 30. in 31. marca 2019.

Ključne besede


AMZS športkartingMartin MihičMatic PrešaMark KastelicSara Markučič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji