V Krškem dirka evropskega prvenstva posameznikov

AMD Krško na praznik dela organizira kvalifikacijsko dirko, na kateri bosta nastopila domačina Matic Ivačič in Denis Štojs, kot rezervi pa še en Krčan Jernej Hriberšek ter voznik ST Lendava Dario Vugrinec.


To sredo, 1. maja 2019, bo v Krškem na Stadionu Matije Gubca kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Vozniki iz trinajstih držav se bodo od 19. ure naprej (uradni trening ob 14. uri), borili za prva tri mesta, saj le ta vodijo v t. i. »Euro challenge,« nadaljnji krog tega tekmovanja. Barve AMZS in Slovenije bosta zastopala člana domačega AMD Krško, Matic Ivačič in Denis Štojs. Kot rezervna voznika pa bosta na svojo priložnost v tej izjemni mednarodni konkurenci čakala domačin Jernej Hriberšek ter voznik ST Lendava Dario Vugrinec.

Doslej so speedwayisti odpeljali že dve kvalifikacijski dirki. V hrvaškem Goričanu se je s šestim mestom izkazal Nick Škorja (AMTK Ljubljana), ki je za las zgrešil napredovanje v nadaljnji krog tekmovanja. Na praznik dela pa bo, poleg Krškega, kvalifikacijska dirka še v Ukrajini. Najboljši iz teh štirih dirk se bodo 25. maja pomerili v madžarskem Nagyhalaszu. Nato sledijo še štiri finalne dirke, ki bodo na koncu dale novega evropskega prvaka. 

V Krškem močna mednarodna konkurenca

Ljubitelji speedwaya bodo tokrat v Krškem na delu videli dva voznika, ki sta tudi že bila stalna člana dirk za svetovno prvenstvo v speedwayu, Rusa Grigorya Laguto ter Danca Bjarneta Pedersena, sicer starejšega brata Nickija Pedersena. Ob njima pa med glavne favorite lahko štejemo tudi Poljaka Kacperja Worino.

Od slovenskih voznikov ima največ možnosti za preboj Matic Ivačič, ki po dveh dirkah državnega prvenstva v speedwayu zaseda drugo mesto, prav tako pa dobro nastopa v poljski ligi. Dobra forma, po trdem delu pred sezono, bi ga s kančkom športne sreče lahko ponesla do želenega napredovanja. Zadnje na mednarodni sceni, sploh na domačem ovalu, pa zagotovo še ni rekel niti veteran Denis Štojs. Za organizatorje pa je ta preizkušnja zagotovo dobro ogrevanje prek dirko leta, dirko za Veliko nagrado Slovenije, na kateri bodo čez mesec dni, 1. junija, v Krškem zbrani vsi najboljši vozniki sveta. 

V soboto slovenska reprezentanca na pokalu narodov v speedwayu

Na startni listi nobene od dirk evropskega prvenstva ni najboljšega slovenskega speedwayista Mateja Žagarja, sicer dvakratnega evropskega  prvaka (2004, 2008), ki pa se, tako kot sedaj že vrsto let, tudi letos osredotoča na svetovno prvenstvo ter nastope v profesionalnih ligah. Konec tedna pa bo Žagar, poleg Ivačiča in Škorje, tudi glavni adut slovenske reprezentance na pokalu narodov v speedwayu. Slovenska reprezentanca se bo namreč 4. maja 2019 pomerila v polfinalu ekipnega svetovnega prvenstva v speedwayu, ki bo v bavarskem mestu Landshut.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji