Slovenija na pokalu narodov v speedwayu

Najboljši slovenski speedwayisti Žagar, Ivačič in Škorja se bodo na ekipnem svetovnem prvenstvu v speedwayu 4. maja 2019 pomerili v polfinalu v bavarskem mestu Landshut.


Najboljše reprezentance v speedwayu se bodo prihodnji konec tedna pomerile za pokal narodov. Slovenijo bodo v polfinalu ekipnega svetovnega prvenstva v speedwayu 4. maja 2019 v Landshutu na Bavarskem pod selektorskim vodstvom Francija Kalina zastopali Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja. Če jim bo uspela uvrstitev v finale, se bodo 20. in 21. julija za naslov svetovnih prvakov pomerili v ruskem mestu Togliatti.

Mednarodna motociklistična zveza FIM, katere članica je AMZS, je lani po vzoru motokrosa in nekaterih drugih panog motošporta premierno organizirala pokal narodov še v speedwayu. V vsaki reprezentanci so trije speedwayisti, v posamični vožnji nastopita dva. Slovenska izbrana vrsta Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja, ki jo vodi selektor Franci Kalin, je ob svojem prvem nastopu le za točko ostala pred vrati finala.

Letos se bodo najboljši slovenski speedwayisti Žagar, Ivačič in Škorja na ekipnem svetovnem prvenstvu v speedwayu pomerili v polfinalu v bavarskem mestu Landshut 4. maja 2019. Slovenska reprezentanca nastopa v skupini s Poljaki, Nemci, Švedi, Ukrajinci, Italijani in Čehi. Drugi polfinale bo v Manchestru. V finale, ki bo 20. in 21. julija 2019 pri lanski zmagovalki pokala narodov Rusiji, se uvrstijo tri najboljše reprezentance iz vsakega polfinala.

Največji adut slovenske reprezentance, serijski državni prvak Matej Žagar, ki bo tudi letos zastopal barve AMZS in Slovenije v svetovnem prvenstvu v speedwayu – prva dirka bo 18. maja v Varšavi, dva tedna kasneje pa bodo najboljši speedwayisti na svetu nastopili na dirki za Veliko nagrado Slovenije v Krškem, pravi, da se slovenska reprezentanca odpravlja v Nemčijo povsem neobremenjeno:

Nastopamo v zelo močni skupini, zato se bo težko uvrstiti v finale. Ker pa bomo nastopili sproščeno in ker je speedway nepredvidljiv, v Landshut ne odhajamo brez možnosti za preboj med prve tri.

Ključne besede


Matej ŽagarFIMNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaypokal narodovFranci Kalin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji