Gajser v Rusijo v lov za prevzem vodstva

Konec tedna bo v ruskem Orljonoku osma letošnja dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu za Veliko nagrado Rusije, na kateri bo z licenco AMZS v najprestižnejšem razredu MXGP naš edini predstavnik Tim Gajser.


Najboljši motokrosisti sveta se bodo po 14-dnevnem premoru zopet pomerili za točke svetovnega prvenstva. Dirka v ruskem Orljonoku bo za našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja, ki je premor med dvema dirkama svetovnega prvenstva izkoristil za nastop na dirki državnega prvenstva v Orehovi vasi, kjer je suvereno zmagal, nova priložnost za vrhunsko uvrstitev. Po dirki v Franciji pred dvema tednoma ima Gajser le še deset točk zaostanka za vodilnim v svetovnem prvenstvu Antonijem Cairolijem. Obeta se torej zanimiv obračun, saj se oba zavedata, da lahko na končni razplet prvenstva vpliva vsaka točka. 

Bo Gajserju uspelo še tretjič zapored premagati Cairolija in prevzeti vodstvo v svetovnem prvenstvu?
Bo Gajserju uspelo še tretjič zapored premagati Cairolija in prevzeti vodstvo v svetovnem prvenstvu?

V Rusiji bo prvič letos nastopil lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki je pozdravil svojo poškodbo. Zanimivo bo videti, če se bo lahko enakovredno kosal z moštvenim tovarišem Cairolijem in slovenskim šampionom, ki v tej sezoni v razredu MXGP povsem prevladujeta.

Gajser bo v Rusiji nastopil šele drugič. Lani je osvojil peto mesto, leto poprej, ko je bila prvič dirka za svetovno prvenstvo na tem prizorišču, pa zaradi poškodbe rame ni nastopil.

Kvalifikacije bodo v soboto, dirka v nedeljo: start prve vožnje bo ob 13.15, druge pa ob 16.10.

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrossvetovno prvenstvo v motokrosuMXGPRussia

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji