Napovednik AMZS šport za 24. teden

Koledar aktivnosti AMZS na področju motošporta in kartinga od 10. do 17. junija 2019.


SPEEDWAY

Dirka za Veliko nagrado Češke

Najboljši speedwayisti na svetu se bodo v soboto, 15. junija 2019, pomerili na tretji dirki  letošnjega svetovnega prvenstva v Pragi. Z licenco AMZS bo na Češkem nastopil tudi naš edini predstavnik Matej Žagar. Članu AMTK Ljubljana na prvih dveh dirkah letošnje sezone, dirki za Veliko nagrado Poljske in dirki za Veliko nagrado Slovenije, ni šlo vse po načrtih, saj se na nobeni ni uvrstil v polfinale. V stotem nastopu na dirkah svetovnega prvenstva upa na boljši izkupiček.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v naslednjih dneh.

MOTOKROS

Dirka za Veliko nagrado Latvije

Po odličnem vikendu za našega najboljšega motokrosista, Tima Gajserja, ki je v Rusiji s tretjo zaporedno in skupno četrto zmago v letošnji sezoni, prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva in pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem vodi s 13 točkami prednosti, svetovno karavano motokrosa čaka nov dirkaški vikend. Fantje se bodo tokrat pomerili v Latviji na progi v Kegumsu, kjer bo Gajser skušal nadaljevati svojo serijo zmag. 

Tim Gajser bo imel kot vodilni v svetovnem prvenstvu v Latviji na svojem motorju rdečo tablico. 

V elitnem razredu MXGP bo po izpuščeni dirki v Rusiji nastopil tudi drugi predstavnik z licenco AMZS, Klemen Gerčar. Lukovčan bo v Latviji lovil prve letošnje točke v letošnjem svetovnem prvenstvu, saj je v Lombardiji za las zgrešil uvrstitev med prvih 20.

V razredu MX2 bo z licenco AMZS nastopil Jan Pancar. Devetnajstletnik bo skušal ponoviti rezultat iz Francije, kjer je z dvema odličnima vožnjama prišel do prvih točk v letošnjem svetovnem prvenstvu.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v naslednjih dneh.

Šola motokrosa

V nedeljo, 16. junija 2019, bo na Brniku druga motokros šola, ki jo AMZS organizira v sodelovanju s partnerjem družbo Akrapovič. Šolo bo izvajal Tomaž Kotar.

Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 070 731 511, pišete na elektronski naslov myteammotocross@gmail.com ali obiščete njihovo spletno stran.

KARTING

Dirka za prvenstvo srednjeevropske cone, državno in pokalno prvenstvo

V nedeljo, 16. junija 2019, bo na AMZS kartodromu Slovenja vas pri Ptuju šesta dirka letošnjega prvenstva srednjeevropske cone (CEZ) v kartingu, ki bo štela tudi državno in pokalno prvenstvo. Treningi bodo v soboto od 9. do 16. ure.

TRIAL

Šola triala

Predvidena  tretja šola triala 14. junija 2019 na Vranskem odpade zaradi višje sile.

Za več informacij lahko pokličete tudi na telefonsko številko 040 894 846 ali pišete na e-naslov: info@trial.si

Ključne besede


Matej ŽagarTim GajsermotokrosKlemen GerčarkartingtrialJan Pancarspeedwayspeedway grand prix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji