Peklaj, Vrh in Ivandić po finale v Šentvid pri Stični

Ta konec tedna bo v organizaciji AMD Šentvid pri Stični četrta kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Z licenco AMZS bodo nastopili Jaka Peklaj v razredu EMX85 in Miha Vrh ter Šimun Ivandić v razredu EMX65. To bo zadnja kvalifikacijska dirka pred finalom, ki bo v sklopu dirke za svetovno prvenstvo 28. julija 2019 v Loketu na Češkem. Na progi Dolina pod Kalom pa bo ta konec tedna tudi šesta od sedmih letošnjih dirk evropskega prvenstva v razredu open, na kateri bodo z licenco AMZS nastopili Jan Pancar, Jan Hribar, Matevž Robek, Jaka Završan in Klemen Gerčar.


Mladi rod motokrosistov z licenco AMZS se bo v Šentvidu pri Stični to soboto in nedeljo pomeril na končni kvalifikacijski dirki za uvrstitev v finale evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Po prvih treh dirkah, ki so bile v Italiji, Franciji in na Portugalskem, imajo naši trije predstavniki še vedno možnost, da se pomerijo v finalu, ki bo na Češkem. V skupnem seštevku jugozahodne cone je namreč po treh dirkah v razredu EMX65 Šimun Ivandić na 16. mestu z 41 točkami, Miha Vrh je mesto za njim z 39 točkami, voznik na desetem mestu, ki še vodi v finale, pa ima 58 točk. Enako velja za Jako Peklaja, ki je v razredu EMX85 v skupnem seštevku na 14. mestu s 34 točkami, voznik na desetem mestu pa ima 52 točk. To pomeni, da bo moral Peklaj v Šentvidu zbrati vsaj 18 točk oziroma več – odvisno, kako uspešni bodo njegovi neposredni tekmeci v boju za uvrstitev med deseterico.

Vsi trije mladi motokrosisti so, sodeč po nastopu na peti dirki državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške, ki je bila 25. junija 2019 v Zaboku na Hrvaškem, v dobri formi. Peklaj je v razredu MX85 pokoril konkurenco in zmagal na svoji tretji od petih dirk državnega prvenstva – dirke za državno prvenstvo v Semiču se namreč zaradi poškodbe na kvalifikacijski dirki za evropsko prvenstvo v Franciji ni udeležil. Dobro pripravljenost sta pokazala tudi Vrh in Ivandić, ki sta v razredu MX65 zasedla drugo in četrto mesto.

V Šentvidu pri Stični tudi dirka evropskega prvenstva v razredu open

Na progi Dolina pod Kalom bo tudi šesta od sedmih letošnjih dirk evropskega prvenstva v razredu open. V prvenstvu vodi češki voznik Martin Michek, ki ima 237 točk, drugi je njegov rojak Petr Michalec s 175 točkami, tretji pa ukrajinski voznik Oleg Kruk s 148 točkami.

Slovenski vozniki so se udeležili le posameznih dirk, nihče pa ni nastopil na vseh dosedanjih dirkah. Jan Hribar je na 9. mestu v skupnem seštevku z 48 točkami, Jan Pancar je z dvema drugima mestoma na uvodnik dirki prvenstva v Trojanu osvojil 44 točk in je na 11. mestu, tretji najboljši voznik z licenco AMZS pa je Jaka Završan na 24. mestu z 21 točkami. Poleg že omenjenih sta z licenco AMZS na dirko prijavljena še Klemen Gerčar in Matevž Robek. Zadnja dirka evropskega prvenstva bo sicer čez dva tedna v Kijevu v Ukrajini.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto, dirka pa v nedeljo.

Ključne besede


motokrosKlemen GerčarJan PancarMatevž RobekJaka PeklajJaka ZavršanMiha VrhŠimun IvandićJan Hribar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji