AMZS napovednik za 30. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 22. do 28. julija 2019.


MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Češke

Sobotne kvalifikacije bodo uvod v trinajsto dirko sezone svetovnega prvenstva v razredih MXGP in MX2. Tim Gajser bo skušal v zaostreni konkurenci v najmočnejšem razredu potrditi izvrstno formo, s katero je prišel do sedmih zaporednih zmag in je vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ter ima pred prvim zasledovalcem Jeremyjem Seewerjem 173 točk prednosti. Na dirki bodo slovenske barve branili še trije motokrosisti, ki vozijo z licenco AMZS, in sicer Klemen Gerčar, ki bo kot Gajser tekmoval v razredu MXGP, v razredu MX2 bo do novih točk svetovnega prvenstva želel priti Jan Pancar, dirkal pa bo tudi Jaka Peklaj v finalu evropskega prvenstva mladih upov razreda do 85 kubičnih centimetrov.

Podrobnejši napovednik sledi v prihodnjih dneh.

Člane AMZS in druge ljubitelje motokrosa pa že sedaj vabimo na petnajsto dirko sezone, ki bo 18. avgusta v Imoli, kjer bi lahko Tim Gajser tudi že teoretično prišel do naslova svetovnega prvaka v motokrosu v razredu MXGP. Vsi člani AMZS, ki bi si Veliko nagrado Italije želeli ogledati na prizorišču v živo, imajo možnost izkoristiti ugoden popust, ki ga pri organizaciji potovanja in ogleda dirke nudi agencija Avantura.

 

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJan Pancarsvetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji