AMZS napovednik za 31. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 29. julija do 4. avgusta 2019.


SPEEDWAY

Dirka svetovnega prvenstva na Poljskem

Po skoraj mesecu dni premora bodo znova zahrumeli motorni agregati najboljših voznikov speedwaya. V soboto 3. avgusta jih v Vroclavu na Poljskem čaka peta dirka sezone za točke svetovnega prvenstva. Na njej se bo skušal čimbolj izkazati naš serijski državni prvak Matej Žagar. Po imenitnih vožnjah na Švedskem v Hallstaviku, kjer je s petim mestom vknjižil najboljši rezultat sezone, ga čaka nova težka preizkušnja. Po štirih dirkah za svetovno prvenstvo je zbral 27 točk, ki ga trenutno uvrščajo na enajsto mesto v skupnem seštevku, v katerem se bije oster boj za naslov svetovnega prvaka. Na prvem mestu so namreč kar trije: Emil Sajfutdinov, Patryk Dudek in Leon Madsen, vsak od njih pa si je do sedaj privozil po 47 točk.

Podrobnejši napovednik sledi v prihodnjih dneh.

MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Belgije

Belgijski Lommel bo v nedeljo 4. avgusta 2019 prizorišče štirinajste preizkušnje najboljših motokrosistov za točke svetovnega prvenstva. V skupnem seštevku je naš Tim Gajser po dirki v Loketu minuli konec tedna v razredu MXGP še povečal prednost pred zasledovalci in se mu nasmiha nov naslov svetovnega prvaka. Pred Jeremyjem Seewerjem ima zdaj 177 točk naskoka, tretji Gautier Paulin pa za Gajserjem zaostaja že za 203 točke. Na eni najtežjih motokros stez v koledarju dirk svetovnega prvenstva bosta nastopila še dva Slovenca, in sicer Klemen Gerčar ter Jan Pancar, slednji v razredu MX2.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte ponudbe za vse člane AMZS in druge ljubitelje motokrosa, ki je povezana s petnajsto dirko sezone. Ta bo 18. avgusta 2019 v Imoli, kjer bi lahko Tim Gajser teoretično že prišel do naslova svetovnega prvaka v motokrosu v razredu MXGP. Vsi člani AMZS, ki bi si želeli VN Italije ogledati v živo na prizorišču, imajo možnost izkoristiti ugoden popust, ki ga pri organizaciji potovanja in ogleda dirke nudi agencija Avantura.

KARTING

V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi bo v nedeljo, 4. avgusta 2019, spet nadvse živahno. Na kartodromu se bodo namreč številni dirkači merili za točke državnega prvenstva Slovenije, sportstil pokala in tudi prvenstva Hrvaške. Organizacija tekmovanja je pod okriljem AMD Ptuj, tekmovali pa bodo v naslednjih kategorijah: micro max, mini max, max junior in max senior ter tudi odprtih kategorijah DD2 in KZ2. Izven konkurence bodo vozili še najmlajši. Mladi upi in karting asi prihodnosti se bodo udarili v kategoriji baby kart.

Ključne besede


Matej ŽagarMXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarkartingJan Pancardržavno prvenstvospeedway grand prixMX2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji