Žagar na Poljsko po nov odmeven rezultat

Peta dirka sezone v speedwayu za svetovno prvenstvo bo v Vroclavu. Matej Žagar se nadeja novih dobrih voženj in točk, s katerimi bi ostal v boju za končno osmo mesto.


Vroclav na Poljskem bo v soboto, 3. avgusta 2019, zvečer gostil peto dirko sezone svetovnega prvenstva v speedwayju. Na njej se bo vnovič skušal čim bolje odrezati tudi naš Matej Žagar. Serijski državni prvak, ki tekmuje z licenco AMZS, ima dobro podlago za nov odmeven rezultat, saj je pred slabim mesecem dni na Švedskem v Hallstaviku prišel do petega mesta, kar je najboljši izid sezone za Ljubljančana. Vknjižil je deset novih točk v svetovnem prvenstvu, skupaj pa jih ima zdaj 27 in z njimi zaseda enajsto mesto v skupnem seštevku.

Razlike so majhne

Do osmega mesta, ki prinaša neposredno uvrstitev na dirke svetovnega prvenstva tudi naslednje leto in ga ima v rokah trenutno Jason Doyle, Žagar ne zaostaja veliko. Avstralec ima samo tri točke več, deveti Poljak Janusz Kolodziej pa dve. Pred njim je še Rus Artem Laguta, za njim pa Avstralec Max Fricke, oba pa imata identičen točkovni izkupiček kot Žagar. Slovenskemu šampionu samozavest dvigujejo tudi dobre vožnje minuli konec tedna, ko je nastopil v ligaškem prvenstvu Poljske. Za zmago Czestochowe proti Torunu je prispeval sedem od dvainpetdesetih točk.

Žagar v Vroclav odhaja dobro razpoložen

V ostri konkurenci najboljših voznikov speedwaya bosta tako vsaka vožnja in vsaka točka silno pomembni. Popuščanja ne bo, saj se v ospredju bije neizprosen ter ogorčen boj za naslov svetovnega prvaka. Med prvim in petim na lestvici so namreč samo tri točke razlike. Prvi trije, Emil Sajfutdinov, Patryk Dudek in Leon Madsen imajo vsi po 47 točk, četrto mesto pa si delita Bartosz Zmarzlik in Martin Vaculik, ki sta zbrala po 44 točk.

Woofinden na štartu, še vedno odsoten Hancock

Tudi tokrat bo dirko izpustil veteran Greg Hancock, zaradi osebnih razlogov, zato pa bo znova na štartu aktualni svetovni prvak Tai Woofinden, ki je v zadnjem hipu dobil zeleno luč zdravnikov po poškodbi rame in enega od vratnih vretenc. Odpadel je tudi Robert Lambert, ki je na sobotni dirki evropskega prvenstva v Torunu po trku z Leonom Madsnom in Andersom Thomsnom padel ter utrpel zlom četrtega in petega vretenca, kar za Britanca pomeni nekajtedenski počitek in odsotnost s speedway dirk.

Steza na Olimpijskem stadionu v Vroclavu je dolga 352 metrov, njen rekord pa ima v lasti Maksym Drabik. 21-letni Poljak, ki bo na že razprodani dirki pred več kot 12 tisoč sedemsto navijači vozil s povabilom organizatorja, je za speedwayski krog v največjem mestu v Šleziji potreboval stotinko manj od enainšestdesetih sekund.

Neposreden prenos dirke si lahko ogledate v soboto, 3. avgusta 2019, ob 19. uri na TV programu Sportklub 2.

Ključne besede


Matej Žagarspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji