Motošportni dan otrokom popestril počitnice

AMZS je v Centru varne vožnje na Vranskem organiziral še dva motošportna dneva za otroke, na katerem so se mladi radovedneži spoznavali z motokrosom, minimotom, kartingom in s trialom.


Prvi koraki v svet motošporta ali zgolj aktivno preživljanje počitnic, vedoželjnost in odkrivanje novega. Iz takšnih in drugačnih razlogov so se mladi radovedneži in morda tudi bodoči svetovni prvaki udeležili zdaj že tradicionalnega AMZS motošportnega dne v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Konec junija je bil organiziran prvi letošnji motošportni dan, s posameznimi panogami karting, minimoto, trial in motokros, ki spadajo pod okrilje AMZS, pa so se otroci spoznavali tudi mesec kasneje, 19. in 20. avgusta.

Po krajšem teoretičnem uvodu, na katerem so jim trenerji za posamezno panogo Roman Jernejc, Igor Trifoni, Andrej Rus in Severin Sajevec predstavili posamezne motorje in opremo, so se mladi obiskovalci podali na poligon, kjer so krožili po postajah različnih panog. Eno najpomembnejših pravil je bilo: upoštevajte trenerjeva navodila. 

Reportaža z motošportnega dneva v oddaji Svet na Kanalu A

Zanimanje za motošportni dan je bilo letos takšno, da je AMZS poleg dveh načrtovanih razpisal še tretji termin. Na ta način je imelo to poletje skoraj sto otrok priložnost, da se z izkušenimi trenerji in inštruktorji spoznajo z motokrosom, minimotom, trialom in kartingom.

AMZS se za podporo pri organizaciji motošportnega dne in aktivnosti za podmladek zahvaljuje partnerju - Akrapovič d.d.

 

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrialmotošportni danAkrapovič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji