Prometnovarnostni dan na Vranskem tokrat v znamenju električnih koles in skirojev

Novice

Otroci, ki so pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje v počitniškem varstvu, so se na zabaven, a hkrati poučen način spoznavali s pastmi vožnje z novimi oblikami mobilnosti, zlasti električnimi kolesi in skiroji.


Električna kolesa in električni skiroji so krasen izum, a vožnja z njimi je lahko tudi nevarna. AMZS se je zato odločil, da letos pred začetkom novega šolskega leta v sklopu kampanje Še 365 dni! otroke (in tudi njihove starše) opozori na pasti vožnje s temi posebnimi prevoznimi sredstvi ter jih hkrati spomni na izzive vožnje z rolerji in rolkami, ki jih prav tako uporabljajo na poti v ali iz šole ter v prostem času. V ta namen je AMZS včeraj v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem za otroke, ki so pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje v počitniškem varstvu, pripravil prometnovarnostni dan.

Mladi obiskovalci so se s kolesi in skiroji preizkusili v spretnostni vožnji po poligonu, se vozili celo z električnimi trial motorji, risali, barvali, izdelovali prav posebne registrske tablice za svoje skirojčke, zaplesali in zapeli AMZS otroško himno, se postavili na glavo v prevračalniku, predvsem pa so dokazali, da o prometni varnosti veliko vedo. Na cesti moramo biti pozorni na druge udeležence v prometu, med vožnjo s kolesom in skirojem ter rolerji moramo vedno nositi čelado, pa tudi ščitnike za komolce in kolena, so naštevali prometnemu inšpektorju Policijske uprave Celje Ediju Baumkirherju, ki je na Vransko prišel preverit, ali otroci vedo, kako se obnašati v prometu. 

AMZS bo nasvete za varno udeležbo otrok in tudi odraslih v prometu z novimi prometnimi sredstvi objavil v septembrski Motoreviji, ki izide 29. avgusta 2019. Del letošnje kampanje Še 365 dni! bo tudi ozaveščevalni video, ki je nastal v sklopu prometnovarnostnega dneva.

Odštevati začnemo 28. avgusta

AMZS bo v drugem delu kampanje Še 365 dni! v različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi Izlake, Šmartno ob Paki, Dravograd, MTT Maribor, Lukovica. Ravne na Koroškem in Orehova vas ter s Policijo in Zavarovalnico Sava pred začetkom novega šolskega leta že četrto leto zapored opozoril, da se otroci vračajo na šolske poti, hkrati pa izpostavil, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu, torej vseh 365 dni, ne le ob začetku pouka. Maskote, AMZS super junaki Zdravko, Marko in Anja, bodo začeli »odštevati dneve« do začetka novega šolskega leta, v sredo, 28. avgusta.

AMZS se za podporo pri izvedbi aktivnosti poleg Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, brez katere snemanje izobraževalnega videa, ki bo objavljen v tednu pred novim šolskim letom, sploh ne bi bilo mogoče, zahvaljuje tudi Zavarovalnici Sava, centru mobilnosti Špan in podjetju E-Twow.

 

 

Ključne besede


otrociprometna varnostŠe 356 dnišolarjizačetek šolskega letašola

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji