Še 365 dni!

V Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok, eni najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, namenjamo veliko pozornosti. Skrb za otroke v cestnem prometu je, skladno z Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022, tudi ena od prioritet varnosti cest na svetovnem, evropskem in slovenskem ozemlju.

AMZS akcija - še 365 dni!

Ena od aktivnosti, s katerimi želimo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah, je ozaveščevalna akcija Še 365 dni!

Po različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter policijo v dneh pred začetkom novega šolskega leta opozarjamo, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskote Anja, Marko in Zdravko z odštevanjem dni do začetka pouka (Še 3 dni, Še 2 dni, Še 1 dan) mimoidoče in voznike opozarjajo, čez koliko dni se začne pouk, ključno sporočilo AMZS pa je povezano s prvim šolskim dnem, ko maskoti z napisom Še 365 dni!, vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjata, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni.

Varno z otrokom na pot

Da bi bili otroci na cesti še bolj varni, pa smo v AMZS med drugim pripravili odsevni paketek, ki vsebuje:

  • AMZS odsevni paketeknahrbtnik z odsevnimi trakovi, dimenzija 45 x 34 cm,
  • odsevne nalepke za polepitev kolesa, skiroja, čelade in drugih otroških predmetov,
  • obesek v obliki varnostnega jopiča,
  • rumeno rutico z odsevnimi trakovi in
  • odsevni trak za roko ali nogo.

 

 Video

Kampanja Še 365 dni! skozi leta

Oglasna sporočila