Še 365 dni!

V Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok, eni najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, namenjamo veliko pozornosti. Skrb za otroke v cestnem prometu je bila, skladno z Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022, tudi ena od prioritet varnosti cest na svetovnem, evropskem in slovenskem ozemlju. Ena od aktivnosti, s katerimi želimo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah, je ozaveščevalna akcija Še 365 dni!

Po različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter policijo v dneh pred začetkom novega šolskega leta opozarjamo, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskote Anja, Marko in Zdravko z odštevanjem dni do začetka pouka (Še 5 dni, Še 4 dni, Še 3 dni, Še 2 dni, Še 1 dan) mimoidoče in voznike opozarjajo, čez koliko dni se začne pouk, ključno sporočilo AMZS pa je povezano s prvim šolskim dnem, ko maskoti z napisom Še 365 dni!, vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjata, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni.

Prometnovarnostni dan

Del kampanje Še 365 dni! je tudi prometnovarnostni dan za otroke v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Otroci v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje so prvo leto spoznavali pasti vožnje z avtobusi, še zlasti zaradi neuporabe varnostnih pasov, naslednje leto so spoznavali pasti in nevarnosti vožnje z električnimi skiroji in električnimi kolesi, eno leto je bil poudarek na zavorni poti in nevarnostih uporabe mobilnega telefona v prometu, predlani so se udeležili t. i. male šole prometa, lani in letos pa so se prometno varnost spoznavali tudi s pomočjo Lego kock v poletni šoli mobilnosti.

 

AMZS Pozorne nogavičke za večjo varnost otrok v prometu

K večji varnosti otrok in mladostnikov lahko pripomorejo Pozorne nogavičke.

Kampanja Še 365 dni! skozi leta

Oglasna sporočila