Šolske poti naj bodo varne vseh 365 dni!

Novice

Na otroke na cesti bodite pripravljeni ne le v prvih dneh pouka, ampak prav vse dni v letu! AMZS je v sodelovanju z avto-moto društvi in Policijo znova izvedel kampanjo Še 365 dni!, ki ozavešča, da se otroci vračajo na šolske poti, hkrati pa izpostavlja, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu.


September je šolarje spet poklical v šolske klopi, 2. september pa je bil še posebej razburljiv dan za tiste, ki so v hram učenosti sedli prvič. S ciljem, da bi bili zlasti prvošolci varno vključeni v promet in da bi bile šolske poti varne vse leto, je AMZS tudi letos v sodelovanju s Policijo v okviru kampanje Še 365 dni! pred novim šolskim letom voznike in druge udeležence v prometu opozarjal, da se otroci in mladi vračajo na šolske poti.

Obrazi kampanje so bile ponovno AMZS maskote Anja, Marko in Zdravko, ki so v različnih slovenskih krajih z avto-moto društvi Lukovica, Šmartno ob Paki, Izlake, Dravograd, Ravne na Koroškem, MTT MariborOrehova vas in Ptuj, ter tudi v sodelovanju s svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lovrenc na Pohorju, Policijo in Zavarovalnico Sava, na prehodih za pešce v bližini šol voznike opozarjale, čez koliko dni se otroci vračajo v šolo. Na prvi šolski dan, 2. septembra, pa so s sloganom "Še 365 dni" poudarile, da morajo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vse leto.

 

 Foto: AMZS, AMD MTT Maribor, SPV občine Lovrenc na Pohorju, AMD Dravograd

Anja, Marko in Zdravko sso na Ptuju obiskali šolarje kar treh osnovnih šol - OŠ Ljudski vrt, OŠ Hajdina in OŠ Dornava.

 

Kampanja Še 365 dni! na prvi šolski dan v Orehovi vasi in Mariboru

Marko in Zdravko sta na prvi šolski dan na prisotnost šolarjev v prometu opozarjala ob krožišču v neposredni bližini OŠ Franca Lešnika-Vuka Slivnica v Orehovi vasi ter obiskala učence OŠ Prežihovega Voranca v središču Maribora, kjer sta jih skupaj z AMZS inštruktorjem varne vožnje Darkom Daljevićem in vodjo policijskega okoliša Policijske postje Maribor I Janezom Hancmanom podučila o varni udeležbi v prometu, vožnji s kolesi in skiroji, zlasti tistimi na električni pogon.

AMZS je nasvete za varno udeležbo otrok in tudi odraslih v prometu z novimi prometnimi sredstvi objavil v septembrski Motoreviji. Del letošnje kampanje Še 365 dni! je tudi ozaveščevalni video, ki je nastal v sklopu prometnovarnostnega dneva v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, ki ga je AMZS pripravil sredi avgusta, in sicer za otroke v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Policist Hancman je opomnil tudi na to, da je kajenje v vozilu, ko je v njem mladoletnik, po zakonu prepovedano. S tem se je navezal na ozaveščevalno akcijo prepovedi kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb ter škodljivosti pasivnega kajenja, ki poteka med 2. in 15. septembrom, pri njej pa sodelujejo ministrstvo za zdravje, Policija, Nacionalni inštitut za javno zdravje ter tudi AMZS in druge nevladne organizacije in mediji.

Bolj vidni in bolj varni z odsevnim paketkom

Da bi bili otroci v prometu še bolj varni, je AMZS pripravil odsevni paketek, ki vsebuje nahrbtnik z odsevnimi trakovi, odsevne nalepke, obsek v obliki varnostnega jopiča, rumeno rutico z odsevnimi trakovi in odsevni trak za roko ali nogo.

Na bližino šol opozarja AMZS aplikacija, ki je #pravaPrijateljica na vaši poti. Naši najmlajši so med najbolj nepredvidljivimi udeleženci v prometu, saj predpise pogosto spregledajo ali pa si jih razlagajo po svoje, zato je pomembno, da smo na njih še posebej pozorni.

Ključne besede


Prometna varnostvarna mobilnostŠe 365 dnišolarji

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji