AMZS napovednik za 35. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 26. avgusta do 1. septembra 2019.


SPEEDWAY

Dirka za svetovno prvenstvo

Najboljši speedwayisti sveta bodo v soboto 31. avgusta 2019 zvečer vozili sedmo dirko za točke svetovnega prvenstva. Gostitelj preizkušnje bo nemški Teterow, kjer bo skušal dobro formo potrditi naš serijski državni prvak Matej Žagar, ki po šestih dirkah v skupnem seštevku zaseda dvanajsto mesto.

Podrobnejši napovednik sledi v naslednjih dneh.

MOTOKROS

Dirka za državno prvenstvo

V nedeljo 1. septembra 2019 bo v organizaciji AMD Štefan Kovač v Mačkovcih šesta, predzadnja dirka za točke državnega prvenstva. Zanje se bodo merili vozniki v kategorijah MX 50, MX 65, MX 85, MX125, MX Open, MX2 ter dveh veteranskih razredih, in sicer veteran 40 in veteran 50.

KARTING

Dirka za pokalno prvenstvo

Vnovič bodo aktivni tudi vozniki kartinga, saj jih v nedeljo 1. septembra 2019 na dirkališču Ada Huja v Beogradu čaka preizkušnja pokalnega prvenstva. Steza stisnjena med Donavo in beograjsko četrt Karaburma bo gostila kategorije baby kart, Rotax MicroMax, Rotax MiniMax in Mini 60, Rotax Junior, OK/J, Rotax Senior, 125 TAG ter odprte kategorije KZ2, DD2 in DD2 Master.

TRIAL

Šola triala na Verdu

V četrtek 29. avgusta bo na Verdu že drugič letos, sicer pa petič v sezoni, potekala šola za voznike triala. To bo predzadnja šola v letu 2019, vnovič pa jo bo vodil Severin Sajevec, najboljši slovenski voznik v tej atraktivni in zahtevni moto disciplini.

Ključne besede


SpeedwayMatej Žagartrial šolaSeverin Sajevec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji