Peta dirka državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v motokrosu

V Zaboku na Hrvaškem je bila 25. junija 2019 peta dirka za državno prvenstvo v motokrosu. Motokrosisti so se pomerili na stezi Vućak, dirko pa je organiziralo moto-šport društvo Zabok.


Čeprav na peti dirki državnega prvenstva ni bilo našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja, pa so za zanimiv boj v razredu MX Open vseeno poskrbeli Klemen Gerčar, Peter Irt in Matija Kelava. Irt je v prvi vožnji zmagal, Gerčar je bil drugi, Kelava pa tretji. V drugi vožnji pa se razmerja moči obrnila, saj je prvo mesto zasedel Hrvat, Gerčar je bil drugi, Irt pa tretji. Irt je tako zasedel skupno drugo mesto, Gerčar pa je bil z dvema drugima mestoma tretji.

V razredu MX2 je z zmagama v obeh vožnjah suvereno slavil Jan Pancar, drugo mesto je zasedel Luka Milec, tretji pa je bil Hrvoje Karas.

Tudi v razredu MX85 je šla zmaga v slovenske roke, saj je z boljšo drugo vožnjo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil Jaka Peklaj. Za njim sta se uvrstila Luka Kunić in Alen Gajser. V tem razredu so nastopila tudi tri dekleta: odlična Mia Ribić je osvojila 9. mesto, Jelena Kundid in Nika Lucija Šrajber pa sta zasedli 17. in 18. mesto.

V razredu MX50 je prvo mesto osvojil Alex Novak pred Taiem Vidovičem in Hrvatom Luko Jurićem. Edina ženska predstavnica v tem razredu Sofia Chermaz je kljub borbeni vožnji zasedla zadnje, 19. mesto.

V razredu Veterani 40 je zmagal Sašo Kragelj, pred Borutom Koščakom in Luko Brajdićem. V razredu Veterani 50 pa je z dvema odličnima vožnjama zmagal Igor Pancar pred Alojzem Vogrincem in Alojzijem Fortuno.

Naslednja dirka državnega prvenstva bo 1. septembra 2019 v Mačkovcih.

 

 

 

 

Ključne besede


Klemen GerčarPeter IrtJan PancarSašo KrageljJaka Peklajdržavno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji