Žagar brez pritiska odhaja v Nemčijo

V soboto, 31. avgusta 2019, bo v Nemčiji sedma dirka za svetovno prvenstvo v speedwayu.


Matej Žagar, najboljši slovenski speedwayist, ki tekmuje z licenco AMZS, se v nemški Teterow odpravlja razbremenjen. Minulo soboto je namreč v hrvaškem Goričanu imenitno opravil s kvalifikacijami za dirke svetovnega prvenstva v speedwayu za leto 2020. Kvalifikacijsko dirko v bližini slovensko-madžarsko-hrvaške meje je namreč dobil in si tako zagotovil mesto med svetovno speedway elito tudi v prihodnje.

Za to sem trdo garal, imam veliko težav z motorji, ki jih že dva meseca in pol pripravljam sam. Zato sem zadovoljen in ponosen nase, na to, kar sem dosegel sam, s svojim znanjem. 

Žagar že nekaj časa kar sam skrbi za motorje

Rekord steze v lasti Žagarja

V Nemčiji bo Žagar lahko dirkal sproščen in brez pritiska. Pred dvema tednoma je na Švedskem v Malilli srečno prišel v polfinale, tokrat pa bo skušal ta dosežek najmanj ponoviti.

Serija grand prix bo do konca zdaj že ogrevanje za naslednjo sezono. Zdaj bo nepopisno lažje.

Stezo Bergring Arena, ki leži južno od Rostocka, ima Žagar lepo zapisano v spominu, saj je aktualni rekorder proge dolge 314 metrov. Leta 2017 je štiri kroge prevozil v času 58,06 sekund in tega časa za zdaj še nihče ni uspel izboljšati, takrat pa je dirko tudi dobil.

Lani je bila dirka tu v drugi polovici septembra, zmage pa se je veselil Tai Wooffinden, ki je nato osvojil tudi naslov svetovnega prvaka. Žagar se je lani prebil med osmerico, na koncu pa pristal na petem mestu.

V boju za naslov svetovnega prvaka Madsen v prednosti

Vnovič se obeta nadvse razburljiva in napeta preizkušnja, saj poteka ogorčen boj za vsako točko za naslov svetovnega prvaka. Trenutno je v najboljšem položaju Leon Madsen, ki ima šest točk naskoka pred prvim zasledovalcem Bartoszom Zmarzlikom in sedem pred Emilom Sajfutdinovom ter Martinom Vaculikom. Sicer pa je sezono predčasno že končal trikratni svetovni prvak Nicki Pedersen. Danec je na sobotni dirki poljskega državnega prvenstva, v katerem nastopa za Zielono Goro, grdo padel, si zlomil roko, ob silovitem udarcu pri padcu pa se mu je sesedel tudi del pljučnega krila (pneumothorax).

Dirko v Teterowu si lahko v neposrednem prenosu ogledate v soboto 31. avgusta 2019 ob 19. uri na TV programu Sportklub 5.

Ključne besede


Matej Žagarspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji