AMZS napovednik za 36. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 2. septembra do 8. septembra 2019.


SPEEDWAY

Dirka za svetovno prvenstvo

V soboto 7. septembra zvečer ob 19h bo v Vojensu na Danskem na sporedu osma grand prix dirka sezone najboljših speedway voznikov na svetu. Med njimi bo znova tudi Matej Žagar, ki je na zadnji dirki v nemškem Teterowu prvič v sezoni stal na stopničkah za zmagovalce, saj je osvojil odlično tretje mesto.

Podrobnejši napovednik v prihodnjih dneh.

MOTOKROS

Dirka za svetovno prvenstvo

V nedeljo 8. septembra 2019 se bodo predzadnjič v sezoni za točke svetovnega prvenstva merili najboljši motokrosisti. V Turčiji bo Slovenijo v razredu MXGP zastopal novi svetovni prvak Tim Gajser. Do novih točk v razredu MX2 se bo v Afyonkarahisarju skušal prebiti tudi Jan Pancar.

Podrobnejši napovednik sledi v naslednjih dneh.

Dirka za pokalno in rekreativno prvenstvo

Živahno bo tudi na domačem motokros prizorišču. Radizel bo v soboto 7. septembra od jutra gostil motokrosiste v kategorijah MX50, MX65, MX85, MXR 2 in MXR open, MX2 in MX open ter dveh veteranskih kategorijah, in sicer MX Veterani 1 in MX Veterani 2. AMD Orehova vas namreč organizira dirko, ki bo štela za pokalno in rekreativno prvenstvo Slovenije. To bo šele druga dirka sezone. Prva je bila konec marca v Mačkovcih, druga, ki je bila načrtovana sredi aprila v Prilipah pri Brežicah, pa je bila odpovedana. Za nove točke in čimboljša mesta bodo motokros motorji v septembru hrumeli še na dveh preizkušnjah, prihodnji teden v Škednju pri Slovenskih Konjicah in konec meseca v Stranski vasi pri Semiču.

TRIAL

Šola triala v Celju

Še zadnjič letos bodo imeli vsi ljubitelji triala možnost, da se spoznajo z osnovami te zahtevne in sila atraktivne moto discipline. V četrtek 5. septembra bo v Celju potekala šola za voznike triala. Skrivnosti in znanje bo razkrival ter predajal Severin Sajevec, sicer najboljši slovenski voznik triala.

Ključne besede


Matej ŽagarMXGPTim GajserJan Pancarspeedway grand prixMX2svetovno prvenstvo v motokrosutrial šolaSeverin Sajevec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji