Tim Gajser želi na dirki v Turčiji uživati

Dve dirki pred koncem svetovnega prvenstva motokrosistov bo novi svetovni prvak v elitnem razredu MXGP Tim Gajser na Veliki nagradi Turčije vozil sproščeno in brez taktiziranja.

Gajser v skoku kroti Hondo (foto Youthstream)
Gajser v skoku kroti Hondo (foto Youthstream)

Tim Gajser, ki vozi z licenco AMZS, je imel dva tedna časa, da se pripravi na predzadnjo dirko sezone za točke svetovnega prvenstva, ki bo v Afyonkarahisarju, mestu, ki leži približno 250 km jugozahodno od Ankare. V tem času je imel tudi nekaj nešportnih obveznosti, med prijetnejše pa se mu je v spomin zanesljivo vtisnil sprejem, ki ga je za slovenskega motokros šampiona v Mariboru organizirala AMZS in na kateri je Gajser z zvestimi slovenskimi navijači proslavil naslov svetovnega prvaka, ki si ga je pred časom privozil v Imoli.

Velika zahvala AMZS-ju, ki je prevzela to prireditev v svoje roke. Sam česa takega ne bi mogel izpeljati. Moj fokus je še naprej na treningih in do konca sezone želim vse tekme odpeljati tako kot znam.

Gajser kljub dejstvu, da ima naslov svetovnega prvaka že v svojih rokah, ne želi popuščati ali tekmecem karkoli poklanjati.

Z mislimi sem še vedno v tej sezoni. Vsako dirko hočem izpeljati stoodstotno in jo poskusiti zmagati. Cilji ostajajo enaki. Želim voziti tako, kot sem vozil vse tekme v sezoni.

Turška preizkušnja je na koledarju dirk svetovnega prvenstva sedemnajsta po vrsti. Steza Ayfon je dolga 1725 metrov in ima 15 zavojev. Na dokaj trdi podlagi, ki Gajserju ustreza (lani je osvojil drugo mesto za Jeffreyem Herlingsom), se bo verjetno pošteno razplamtel tudi boj za drugo in tretjo pozicijo v skupnem točkovanju svetovnega prvenstva. Za ti dve mesti imajo največ možnosti Jeremy Seewer, Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff in Arnaud Tonus. 

V Turčiji z licenco AMZS še Jan Pancar

Še en Slovenec bo prisoten na trdi stezi v Afyonkarahisarju. Jan Pancar v razredu MX2 je v finišu sezone v zelo dobri formi in bo na turških tleh zanesljivo skušal popraviti lanskoletno uvrstitev, ko je osvojil zelo dobro štirinajsto mesto.

Dirko MXGP, že sedemnajsto letos za točke svetovnega prvenstva, ki bo v Ayfonkarahisarju v Turčiji, si boste lahko v nedeljo, 8. septembra 2019, ogledali na programu Šport TV 1 (Š1). Prva vožnja bo ob 13., druga pa ob 16. uri.

Dirka razreda MX2 bo prav tako na programu Šport TV 1 (Š1). Vožnji se bosta začeli uro pred preizkušnjama v razredu MXGP.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu