Zlati znak in pokal Franca Babiča odšla na Švedsko

AMD Krško je na ovalu na stadionu Matije Gubca priredil speedway dirko za Zlati znak občine Krško in Pokal Franca Babiča.

Obetavni Hriberšek je z izkušenim Štojsom branil barve Slovenije.
Obetavni Hriberšek je z izkušenim Štojsom branil barve Slovenije.

Sobotno večerno športno dogajanje v Krškem je bilo v znamenju speedwaya. Domači AMD Krško je namreč organiziral tradicionalno pozivno dirko za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča. Sedemintridesete izvedbe tega nadvse zanimivega in tudi v tujini zelo cenjenega tekmovanja speedwayistov se je udeležilo 16 tekmovalcev iz enajstih različnih držav. Gledalci so na stezi močno pogrešali Matica Ivačiča, ki je v zadnjem hipu odpovedal nastop na dirki, zaradi obveznosti, ki jih je imel v poljskem drugoligaškem prvenstvu, v katerem tekmuje za Bydgoszcz, ter tako razočaral tudi prizadevne prireditelje dirke, ki so menili, da bi bila lahko prav “sremiška puščica”, kot je vzdevek Ivačiča, glavni slovenski adut na tej preizkušnji.

Močni tujci krojili razplet dirke

Vseeno so domači ljubitelji speedwaya lahko stiskali pesti za dva domača fanta, in sicer za Denisa Štojsa ter Jerneja Hriberška, oba člana AMD Krško, ki pa se v ostri mednarodni konkurenci žal nista uspela prebiti med najboljše.

Zlati znak Občine Krško si je privozil Šved Linus Sundström, drugo mesto je osvojil Hrvat Jurica Pavlic, tretje pa Sundströmov rojak Oliver Berntzon. Slednji je visoko v zrak dvignil tudi memorialni Pokal Franca Babiča, v katerem je Jurica Pavlic spet zasedel drugo mesto, tretje pa je pripadlo Linusu Sundströmu. Številni gledalci so po koncu dirko zapuščali zadovoljni, saj so videli cel kup zelo zanimivih in napetih voženj, ki so pokazale, da so se vsi udeleženci pozivne dirke tekmovanja lotili sila zavzeto in maksimalno motivirano.

Ključne besede


Matic IvačičspeedwayDenis ŠtojsZlati znak Občine KrškoPokal Franca BabičaJernej Hriberšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji