AMZS napovednik za 38. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 16. septembra do 22. septembra 2019.


SPEEDWAY

Dirka za svetovno prvenstvo

Najboljši speedwayisti sveta se bodo v soboto 21. septembra 2019 merili v Cardiffu. Na deveti grand prix dirki svetovnega prvenstva bo vozil tudi Matej Žagar. Najboljši slovenski speedwayist, ki na mednarodnih dirkah vozi z licenco AMZS, je v drugem delu sezone dvignil formo in dve preizkušnji pred koncem sezone zaseda osmo mesto v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo.

Podrobnejši napovednik sledi v prihodnjih dneh.

MOTOKROS

Novinarska konferenca pred Pokalom narodov

V sredo 18. septembra 2019 bo na sedežu Avto-moto zveze Slovenije, Dunajska 128, v sejni dvorani ob 10. uri novinarska konferenca, na kateri se bo predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki so bo udeležila Pokala narodov. Po okriljem AMZS bodo ob selektorju Bogomirju Gajserju prisotni tudi njegovi izbranci za preizkušnjo, ki bo konec meseca v Assnu na Nizozemskem. Barve Slovenije bodo zastopali Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt.

Sprejem za Tima Gajserja

V petek 20. septembra 2019 bo v Makolah sprejem za aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja. Pripravlja ga Občina Makole, ki od 16. ure vabi vse navijače, privržence in podpornike Tima Gajserja ter slovenskih motokrosistov, da se udeležijo slovesnosti na trgu v središču Makol, kjer bodo za glasbeno-zabavni del programa skrbeli Modrijani.

Dirka državnega prvenstva

Sila živahno bo konec tedna na dirki državnega prvenstva, ki jo 22. septembra 2019 organizira AMD Šentvid pri Stični. Na dirkališču Dolina pod Kalom se bodo vozniki merili v kategorijah MX 50, MX 65, MX 85, MX Open, MX 2, MX 125 ter dveh veteranskih razredih, in sicer MX Veterani 40 in MX Veterani 50.

TRIAL

Dirka državnega in rekreativnega prvenstva

V soboto 21. septembra 2019 bo na Verdu na sporedu četrta dirka sezone za točke državnega in rekreativnega prvenstva v trialu. Organizira jo društvo GAS Vrtejba, ki se nadeja tudi udeležbe voznikov iz tujine, s čimer bi se konkurenca za najvišja mesta še okrepila.

Ključne besede


Matej ŽagarTim GajserPeter IrtJan PancarBogomir Gajserpokal narodovspeedway grand prixdržavno prvenstvo v motokrosusvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji