Gajser in Pancar se pripravljata na novo sezono

Motokrosist Tim Gajser je novo tekmovalno sezono začel z nastopom na prvi dirki odprtega italijanskega prvenstva na Sardiniji, kjer je pokazal vrhunsko pripravljenost, saj je v obeh vožnjah zmagal. To nedeljo se mu bo v Ottobianu pridružil tudi Jan Pancar.


Motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar, ki bosta letos na dirkah svetovnega prvenstva v motokrosu zastopala barve AMZS, sta se odločila, da bosta kot del priprav na novo sezono odpeljala dirke odprtega italijanskega prvenstva. Branilec naslova svetovnega prvaka v motokrosu v prestižnem razredu MXGP je nastopil že na prvi, ki je bila minulo nedeljo na Sardiniji, in slavil v obeh vožnjah. Pancar se mu bo pridružil na naslednjih dveh – ti bosta 1. februarja v Ottobianu in 9. februarja v Mantovi. Letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu se bo sicer začelo 1. marca 2020 z dirko za Veliko nagrado Velike Britanije v Matterley Basinu.

Tim Gajser zadovoljen s predstavo na Sardiniji

Na uvodni preizkušnji odprtega italijanskega prvenstva v kraju Riola Sardo na Sardiniji je bila zelo močna konkurenca, saj je nastopila večina motokrosistov, ki se bodo tudi letos borili za najvišja mesta in naslov najboljšega na svetu – Jeremy Seewer, Arminas Jasikonis, Gautier Paulin, Romain Febvre, Clement Desalle …, manjkali so le vozniki tovarniške ekipe KTM Antonio Cairoli (nastopil naj bi na dirki v Mantovi), Jeffrey Herlings in Jorge Prado. V Hondini ekipi je tokrat prvič nastopil tudi nov Gajserjev moštveni kolega Mitch Evans. 

Moštveni kolega Tima Gajserja v ekipi HRC je v tej sezoni Avstralec Mitch Evans.

Najboljši slovenski motošportnik je po dirki povedal, da je zadovoljen z začetkom nove sezone:

Na Sardiniji je bilo super! V prvi vožnji sem dobro startal, kmalu pa so se začele bolečine v roki, zato je bilo kar precej naporno. V drugi vožnji mi je znova uspel dober start, počutil sem se veliko bolje, zato mi je uspelo privoziti udobno prednost, s katero sem nadzoroval dirko. Ko sem v zadnjem delu začel prehitevati počasnejše voznike, sem padel, a sem nato hitro znova prišel v vodstvo.

Za trikratnega svetovnega prvaka je bila ta dirka pomembna, ker je prvič v boju s tekmeci in na peščeni podlagi, ki ni med njegovimi najljubšimi, preizkusil nov hondin motocikel CRF450RW: »Že lani novembra, ko sem začel testirati nov motor, sem se na njem zelo dobro počutil. Sicer sem rabil nekaj časa, da sem se ga navadil, saj sem imel prej dve ali tri leta bolj ali manj enakega. Motor za letošnjo sezono je povsem drugačen, kar je mogoče opaziti že po njegovem videzu. Z njim sem zelo zadovoljen. Z ekipo smo med pripravami trdo delali, vsi so se zelo trudili in kot kaže, se je to že na začetku sezone obrestovalo. Smo na dobri poti in upam, da bomo tako nadaljevali vso sezono.«

V Ottobianu tudi Jan Pancar

Slovenija bo imela v letošnji sezoni na dirkah najvišje ravni še enega voznika, saj bo v razredu MX2 nastopal Jan Pancar. Ta je lani izjemno napredoval. Na dirkah svetovnega prvenstva v razredu MX2 se je redno uvrščal med dobitnike točk, v skupnem seštevku pa osvojil 28. mesto. Prepričljivo je osvojil tudi naslov državnega v razredu MX2. Za devetnajstletnika je letošnja sezona polna sprememb, saj je postal član italijanskega moštva KTM Racestore MX2. To med drugim pomeni, da vozi povsem nov motocikel. Pancar trenutno še ne ve, ali bo lahko nastopil na vseh dirkah svetovnega prvenstva, saj so preizkušnje na drugih kontinentih povezane z visokimi stroški. Kot je povedal v nedavnem intervjuju za Motorevijo, se bodo z ekipo o tem dokončno odločili tudi glede na rezultate na uvodnih dirkah. 

Jan Pancar je v novi sezoni z yamahe presedlal na KTM.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji