Za konec državnega prvenstva v motokrosu napete vožnje

AMD Šentvid pri Stični je organiziral zadnjo dirko sezone za točke državnega prvenstva v motokrosu. Na stezi Dolina pod Kalom je bilo v posameznih vožnjah v osmih različnih razredih zelo napeto in razburljivo.


V kategoriji MX 50 je po zaslugi odlične druge vožnje do skupne zmage na dirki prišel Tai Vidovič (Društvo 3 kraji). Konkurenco je v drugi preizkušnji povsem deklasiral in drugouvrščenega za seboj pustil za več kot trideset sekund. Na zmagovalnih stopničkah mu je družbo delal Hrvat Alex Novak, tretji pa je bil Vidovičev društveni kolega Teo Šukljan.

Razred MX 65 je ponudil vrsto razburljivih in napetih prehitevanj, na koncu pa se je v seštevku obeh voženj zmage veselil Lukas Osek (Motocross-ski Gajser Team), ki je bil v prvi vožnji najhitrejši, v drugi pa je zasedel drugo mesto. Prehitel ga je Miha Vrh (ŠD MX Moto društvo Bistrc), ki je na podiju za zmagovalce pristal stopničko nižje, tretjega mesta pa se je z dvema tretjima mestom veselil Gal Geršak (Društvo AMD Vurberk). Osek je prepričljivo osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Demšič pred Peklajem

V kategoriji MX 85 je bil glavni favorit za zmago Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični). Na domači progi je suvereno opravil s prvo vožnjo, v drugi pa je vsled tehničnih težav z motorjem zasedel šele sedmo mesto. Zmage na dirki se je razveselil Hrvat Luka Kunić, drugo mesto je pripadlo Tilnu Demšiču (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj), tretje pa tokrat razočaranemu Peklaju, ki je v skupnem točkovanju državnega prvenstva tako zaostal za tokratnim zmagovalcem.

Gerčar boljši od Irta

Razreda MX Open in MX2 sta postregla z drznimi boji na stezi, saj je ni šlo samo za točke državnega prvenstva, ampak tudi za prestiž in naslov najboljšega v državi. Predvsem Klemen Gerčar (AMD Brežice) je imenitno odpeljal obe vožnji v kategoriji MX Open. V prvi mu je za vrat dihal slovenski reprezentant na bližajočem se pokalu narodov Peter Irt (ŠD APJ Moto šport klub), ki pa je v drugi kmalu odstopil. Gerčarju ni bil nato nihče kos in je zanesljivo dobil dirko pred Miho Bubničem (Društvo 3 kraji) in domačim adutom Rokom Virantom ((AMD Šentvid pri Stični) ter si privozil naslov državnega prvaka. V razredu MX2 je bil Luka Milec (Društvo AMD Vurberk) preprosto premočan za celotno konkurenco in je dvakrat z lahkoto prvi prečkal ciljno črto. Drugi je bil dvakrat Jaka Završan (Športno društvo Myteam motocross), tretji pa prav tako tretji v obeh vožnjah Denis Jakša (MK Bela krajina). V točkovanju za naslov državnega prvaka si je zmago pred časom že zagotovil Jan Pancar.

Robek potrdil primat

V kategoriji MX 125 je Matevž Robek (MK Fire Group) vnovič pokazal, da trenutno nima dostojne konkurence med slovenskimi tekmovalci in je potrdil naslov državnega prvaka. Dvakrat je z lahkoto skozi cilj pripeljal prvi. Drugega mesta se je veselil njegov klubski kolega Gašper Polajžer, tretji na zmagovalnih stopničkah pa je bil Aljaž Živic (MSK Notranjska).

Med najstarejšimi selektor Gajser pred vsemi

Tudi v obeh veteranskih razredih so nekdanji asi pokazali ogromno znanja in poguma na stezi, ki je zahtevala veliko natančnosti pri izbiranju najhitrejših linij. V kategoriji MX Veterani 40 je hrvaški voznik Borut Koščak dobil prvo vožnjo, v drugi pa zaostal za Sašom Kragljem (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj), ki je že pred to dirko osvojil končni naslov državnega prvaka. Drugo mesto v skupnem seštevku dirke je pripadlo Cristianu Medizzi (MK MX Race Motoclub), tretje pa Tomažu Jankoviču (Motocross-ski Gajser Team). Kategorijo MX Veterani 50 je zaznamoval Bogomir Gajser (Motocross-ski Gajser Team). Aktualni selektor slovenske motokros reprezentance je dvakrat rutinirano z lepo prednostjo prvi prečkal ciljno črto ter se veselil skupne zmage. Drugo mesto je pripadlo domačemu asu Igorju Pancarju (AMD Šentvid pri Stični), ki si je s tem privozil tudi naslov državnega prvaka, na stopničkah za zmagovalce pa je na najnižji tokrat stal Alojz Vogrinc (TRK Tajfun šport).

Ključne besede


motokrosŠentvid pri Stičnidržavno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji