Dirka za državno prvenstvo v motokrosu v Mačkovcih

V nedeljo je bila v Mačkovcih na sporedu šesta letošnja preizkušnja motokrosistov za točke državnega in pokalnega prvenstva Slovenije.


Slovenski motokrosisti so se minuli konec tedna merili na dirki državnega prvenstva Slovenije v Prekmurju, ki je potekala v organizaciji AMD Štefan Kovač. V osmih različnih kategorijah so gledalci videli cel kup razburljivih in napetih dirk, v katerih so tekmovalci pokazali celoten repertoar bogatega motokros znanja.

V kategoriji MX 50, ki je štela za pokalno prvenstvo, je bil najboljši Tjaš Jelovšek (AMD Vurberk), ki je v obeh vožnjah zasedel sicer šele drugo mesto, a mu je to vseeno zadostovalo, da se je veselil skupne zmage. Drugo mesto je pripadlo prvemu iz druge vožnje Taiu Vidoviču (Društvo 3 kraji), tretje pa najboljšemu v prvi vožnji Leu Gajserju (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj). 

Jelovšek po skoku zbran ob pristanku

Kategorija MX 65, ki se je vozila za točke državnega prvenstva, je prinesla skupno zmago Madžaru Adamu Horvathu. Drugo in tretje mesto sta si priborila člana Motocross-ski Gajser Teama Lukas Osek in Šimun Ivandić.

Lukas Osek pospešuje

V kategoriji MX 85 je imel Jaka Peklaj kar nekaj dela, da si je privozil zmago. V prvi vožnji je člana AMD Šentvid pri Stični namreč prehitel hrvaški up Luka Kunić, ki pa nato v drugi ni bil kos Peklaju. Tretjega mesta in pomembnih točk v razvrstitvi za državno prvenstvo se je veselil Jaka Osek (Motocross-ski Gajser Team).

Peklaj kroti motor v zraku

V kategoriji MX 125 je suvereno s konkurenco opravil Matevž Robek. Član Moto kluba Fire Group je dobil obe vožnji, drugi je bil dvakrat Anej Ilič (AMD Štefan Kovač), tretji pa prav tako obakrat v dveh vožnjah Gašper Polajžer, sicer klubski kolega zmagovalca v tem razredu.

V kategoriji MX 2 je Jan Pancar odlično formo s tekem svetovnega prvenstva prenesel v Mačkovce. Član AMD Šentvid pri Stični je za seboj pustil celotno konkurenco in je obe vožnji suvereno dobil. Za njim je drugo mesto pripadlo Jaki Završanu (ŠD Myteam motocross), tretji pa je bil Avstrijec Michael Pfundner.

Pancar drvi zmagi naproti

Tudi kategorija MX Open je imela slovenskega predstavnika, ki sicer vozi na dirkah svetovnega prvenstva. Klemen Gerčar (AMD Brežice) je prvo vožnjo dobil, v drugi pa ga je prehitel Peter Irt (ŠD APJ Moto šport klub), kar pa ni zadostovalo, da bi v skupnem seštevku dirke osvojil prvo mesto. Tretji je bil hrvaški voznik Matija Kelava.

Gerčar z motorjem visoko v zraku

Zanimivo je bilo tudi v obeh veteranskih kategorijah. V razredu MX Veteran 40 se je skupne zmage razveselil Sašo Kragelj, ki je suvereno odpeljal obe vožnji. Še najbolj se mu je približal Leon Ferš (AMD Vurberk), tretji pa je bil Cristiano Medizza (MK MX Race Motoclub).

Razred MX Veteran 50 sta zaznamovali izvrstni vožnji prekaljenega Bogomirja Gajserja. Oče aktualnega svetovnega prvaka razreda MXGP Tima Gajserja je povsem deklasiral konkurenco. Drugo mesto na dirki je pripadlo Alojziju Fortuni (Moto klub team Fortuna), tretji pa je bil Alojz Vogrinc (TRK Tajfun-Šport).

Zadnja dirka sezone bo na sporedu 22. septembra 2019 v Dolini pod Kalom.

 

Ključne besede


motokrosMačkovcidržavno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji