Odpoved dirke evropskega prvenstva v speedwayu v Krškem

Zaradi zdravstvene situacije v Evropi je AMD Krško primoran odpovedati finalno dirko kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki je bila načrtovana 6. junija.


V skladu z dogovorom z evropsko motociklistično zvezo vsled pereče zdravstene situacije v Evropi, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, so se v AMD Krško odločili finalno dirko kvalifikacij za evropsko prvenstvo v speedwayu (SEC Challenge) odpovedati. Preizkušnja na stadionu Matija Gubec je bila sicer predvidena 6. junija 2020. Čeprav se število z okuženih s koronavirusom v Sloveniji in sosednjih državah zmanjšuje in se zdravstvena slika prebivalstva popravlja, pa bi bilo organizatorjem nemogoče zagotoviti prihod vseh voznikov, spremljevalnega osebja in funkcionarjev iz številnih evropskih držav. Prav tako bi dirka potekala za zaprtimi vrati, brez gledalcev, kar bi za prireditelje pomenilo še dodaten udarec za finančno konstrukcijo organizacije dogodka. V AMD Krško so sporočili, da bodo naredili vse, da najboljše evropske voznike speedwaya na oval stadiona Matije Gubca pripeljejo že naslednje leto, prav tako pa se maksimalno trudijo, da bi jim uspelo izpeljati kakšno izmed drugih letošnjih napovedanih dirk, ki bi jih radi izvedli v poznem poletnem ali jesenskem terminu.

Ključne besede


AMD Krškospeedwayevropsko prvenstvokoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji