Odpoved speedway dirke svetovnega prvenstva v Vroclavu

Organizatorji uvodne dirke svetovnega speedway prvenstva, ki bi morala biti na Poljskem v Vroclavu, so preizkušnjo odpovedali.


Svetovna pandemija koronavirusa je vnovič posegla v koledar dirk svetovnega prvenstva v speedwayju. Po številnih spremembah in prilagoditvah je bila prva predvidena 1. avgusta 2020 v Vroclavu, a poljski prireditelji so se po tehtnem premisleku in posvetovanju z organizatorjem BSI Speedway ter Mednarodno motociklistično zvezo (FIM) odločili, da preizkušnjo odpovejo. Tveganje za zdravje tekmovalcev, mehanikov in njihovih spremljevalcev bi bilo preprosto preveliko, prav tako pa si prirediteve ne bi mogli ogledati vsi speedway dirk lačni gledalci, saj ukrepi poljskih oblasti močno omejujejo prisotnost na tovrstnih dogodkih. V urniku dirk svetovnega prvenstva, v katerem slovenske barve z licenco AMZS zastopa naš Matej Žagar, so ostale le še tri dirke, in sicer v Vojensu na Danskem, v Pragi na Češkem in Torunu na Poljskem. V prihodnjih dneh se bodo sestali odgovorni pri FIM ter razpravljali, kako prvenstvo sploh izpeljati. O vsem boste podrobno obveščeni na naši spletni strani, zato vabljeni k njenemu spremljanju.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSFIMsvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicencakoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji