Motokrosisti v nedeljo četrtič za točke državnega prvenstva

V nedeljo 13. septembra 2020 je na sporedu četrta dirka sezone državnega prvenstva v motokrosu v organizaciji AMD Šentvid pri Stični na progi Dolina pod Kalom.


Konec je poletnega premora za motokrosiste, ki se merijo v slovenskem državnem prvenstvu. V nedeljo je namreč na sporedu četrta dirka sezone, ki pomeni, da se prvenstvo preveša v drugo polovico. Zaradi nastopov na preizkušnji svetovnega prvenstva na dirki za VN Emilie Romagne, ki bo prav tako v nedeljo, bosta na progi Dolina pod Kalom manjkala Tim Gajser in Jan Pancar. Slednji se sicer na tej progi počuti kot v domači dnevni sobi, saj je doma v njeni neposredni bližini in na njej zelo veliko trenira.

"Cukarca" (Dolina pod Kalom) je proga, ki je prava motokrosistična proga in je podobna radizelski, le struktura podlage je nekoliko drugačna ter je ob ob slabih vremenskih pogojih bolj prevozna, lažje obvladljiva. Za dirkaški konec tedna se pričakuje suho in lepo vreme, ki pa prinaša za nas drugovrstne izzive, saj bo progo potrebno kar dobro namakati,

je povedal Matej Šteh, predsednik AMD Šentvid pri Stični, ki organizira tokratno preizkušnjo. Dodal je tudi, da je proga Dolina pod Kalom že ustaljena na koledarju tekmovanj, saj se na njej športni dogodki vrstijo že od poznih 60. let prejšnjega stoletja.

Ob vsem neprijetnostih, ki jih prinaša pandemija koronavirusa, smo vseeno šli v ogranizacijo dirke za državno prvenstvo, saj damo na ta način našim domačim tekmovalcem, kot so Jan Pancar, Gal Hauptman, Jaka Peklaj in mnogi drugi, možnost tekmovanja na domači, znani progi,

je še razkril Šteh in pojasnil, zakaj se trudijo v društvu pri organiziranju dirke.

Jaka Peklaj se bo preizkusil na domači progi, ki jo zelo dobro pozna.

Na polovici sezone je že moč razbrati, kdo so tisti, ki izstopajo s konstantnimi rezultati. Tako z majhno prednostjo v razredu MX 50 vodi Leo Gajser,za njim pa je Tai Golež. V kategoriji MX 65 od tekmecev odstopa Miha Vrh. Zelo zanesljiv je Jaka Peklaj, ki je suvereno prvi v razredu MX 85, zelo podobno kot Gal Hauptman, ki dominira v kategoriji MX 125. V razredu MX2 si je Jaka Završan pripeljal zmago na vseh treh dosedanjih preizkušnjah, medtem ko v kategoriji MX Open še vse ostaja odprto. Odsotnost glavnih favoritov Gajserja in vodilnega Pancarja bi tako lahko omogočila pot Petru Irtu v lovu na najvišja mesta na zmagovalnih stopničkah in skupnem seštevku.

Peter Irt bo verjetno eden tistih, ki bodo lovili mesta na zmagovalnem odru v razredu MX Open.

Tudi pri Veteranih 40 zelo prepričljivo prevladuje Sašo Kragelj, med Veterani 50 pa utegne imeti vodilni v skupnem seštevku Andrej Rus kar nekaj dela s tekmeci, ki bodo skušali popraviti, kar so zamudili na prvih treh dirkah. Direktor dirke Šteh se zaradi zaostrenih ukrepov, ki jih narekuje NIJZ v zvezi s pandemijo koronavirusa ”boji”, da tokrat tujih tekmovalcev ne bo toliko, kot na prejšnjih dirkah. Vsekakor pa se obetajo na progi Dolina pod Kalom zelo zanimivi boji v vseh kategorijah, ki se bodo začeli v nedeljo s prvo dirko ob 11. uri.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarSašo KrageljJaka Peklajdržavno prvenstvo v motokrosuAndrej RusMiha VrhGal HauptmanLeo GajserAMD Šentvid pri StičniMatej Šteh

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji