Jan Pancar prvi v Ivančni Gorici, Marku Kastelicu posebno priznanje

Slovenski motokrosist, ki z licenco AMZS uspešno tekmuje na dirkah svetovnega prvenstva, je najboljši športnik Ivančne Gorice.

Jan Pancar, športnik leta 2020 v občini Ivančna Gorica, med treningom. (Foto/Goran Krošelj)
Jan Pancar, športnik leta 2020 v občini Ivančna Gorica, med treningom. (Foto/Goran Krošelj)

Jan Pancar je v minuli sezoni med svetovno motokros elito v razredu MX2 naredil lep korak naprej. V skupnem seštevku je zasedel 20. mesto, zelo ponosen pa je tudi na 8. mesto, ki ga je zasedel na dirki za VN Faenze v začetku septembra, ter potrdil, da premore veliko potenciala. Odmevni rezultati na mednarodni motokros sceni niso ostali neopaženi. Pancarjeve vožnje so zelo podrobno spremljali v njegovi matični občini Ivančna Gorica, kjer so prepoznali njegovo trdo in zavzeto delo na treningih ter dosežke na dirkah. V domači občini so ga namreč razglasili za športnika leta 2020 v konkurenci članov. 20-letni študent ljubljanske Fakultete za strojništvo je na prestižni naziv v domačem okolju zelo ponosen in mu bo zanesljivo pomenil dodatno vzpodbudo v pripravah na novo sezono, v kateri želi narediti še korak naprej v karieri.

Zdaj sem že začel na polno s pripravami na novo sezono in pridno treniram šestkrat na teden. Zato že komaj čakam naslednjo sezono in upam, da bo ta še boljša,

je povedal Pancar za lokalno televizijsko postajo Vaš kanal ob spletni razglasitvi najboljših športnikov občine Ivančna  Gorica, v kateri je ekipa leta postala njegovo matično društvo AMD Šentvid pri Stični.

Mark Kastelic ima za seboj imenitno sezono v kartingu.

Posebno priznanje Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica za mladega perspektivnega športnika je dobil tudi Mark Kastelic. 13-letni karting up se razvija v odličnega dirkača, kar potrjujejo njegovi izvrstni mednarodni dosežki, ki bi ga lahko v prihodnosti pripeljali tudi do morebitnega sedeža v elitnem avtomobilskem športu formuli 1, so v utemeljitvi priznanj zapisali v sporočilu za javnost.

Ključne besede


AMZSmotokroskartingJan PancarMX2Mark Kastelicsvetovno prvenstvo v motokrosulicencaAMD Šentvid pri Stični

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

93

Priljubljenost članka

93

Shrani

Delite s prijatelji