Četrta dirka državnega prvenstva v e-kartingu bo v torek 23. februarja

Predkvalifikacije za četrto dirko sezone državnega prvenstva v spletnem kartingu so že v teku. Končale se bodo v ponedeljek minuto pred polnočjo.


Po treh od skupno petih dirk državnega prvenstva v spletnem kartingu se je že izkristalizirala dokaj jasna slika na vrhu lestvice točkovanja za naslov državnega prvaka. V vodstvu je Jernej Simončič, ki je zmagal na dveh preizkušnjah. Dobil je prvo, ki je bila na digitalizirani progi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, in tretjo, ki je potekala na virtualni progi Kartodroma Internacional Lucas Guerrero v Valencii. Ob drugem mestu, ki ga je osvojil na drugi dirki na virtualni progi Euroring, je zbral 70 točk. Pet točk manj v skupnem seštevku ima ob svojem imenu zapisanih Til Čeh, sicer zmagovalec preizkušnje na Euroringu. Dvakrat je osvojil drugo mesto in bo verjetno na zadnjih dveh dirkah sezone skušal iz gokarta in sebe iztisniti vse, kar bi ga potisnilo pred srditega tekmeca v lovu na zgodovinski naslov prvega državnega prvaka v spletnem kartingu, ki poteka v organizaciji Avto-moto zveze Slovenije v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije. Oster boj poteka tudi za tretje mesto, za katerega kandidira kar nekaj tekmovalcev, ki so sposobni na koncu priti do zmagovalnega podiuma. Vozniki se potegujejo tudi za zelo lepe nagrade, ki jih podeljujeta AMZS in EŠZS, prav tako pa bo posebnih nagrad deležna tudi deveterica, ki bo izžrebana izmed vseh sodelujočih v državnem prvenstvu. Podrobnosti o lepih nagradah, sodelovanju v prvenstvu, prijavnico ter druge zadeve, ki jih je potrebno vedeti, če želite biti del spletne karting karavane državnega prvenstva Slovenije, najdete na tej povezavi.

Četrta dirka sezone bo v torek 23. februarja 2021 na digitalizirani stezi Los Arcos v Španiji. Predkvalifikacije za uvrstitev med 28 voznikov, ki se bodo pomerili v polfinalnih preizkušnjah za vstop na finalno dirko, so že v teku. Začele so se v četrtek 18. februarja točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 22. februarja natanko minuto pred polnočjo.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil Čeh

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji