Gajser dvakrat zelo suveren, Pancarju pripadlo 5. mesto

Tim Gajser in Jan Pancar sta z licencama AMZS nastopila na tretji dirki italijanskega državnega prvenstva v motokrosu.


Na motokros stezi v Montevarchiju so v okviru italijanskega državnega prvenstva vozili tudi nekateri tuji vozniki. Med njimi sta bila z licencama AMZS tudi Tim Gajser, ki je tekmoval v razredu MX1, in Jan Pancar, ki je vozil v razredu MX2.

Gajser je dvakrat suvereno opravil s konkurenti.

Tim Gajser je v italijanskem prvenstvu že nastopil na prvi dirki, ki je bila 11. aprila na progi Maggiora Park v bližini Borgomanera. Takrat je dvakrat suvereno opravil s konkurenco, to pa je ponovil tudi zdaj, slab mesec po tisti imenitni predstavi. V prvi vožnji je tekmece na progi Miravalle povsem deklasiral. Drugouvrščeni Alessandro Lupino je namreč za slovenskim asom zaostal več kot 36 sekund. Tudi v drugi vožnji je aktualni svetovni prvak elitnega razreda MXGP vozil povsem brez večjega pritiska, saj je ciljno črto po sedemnajstih krogih prečkal več kot dvajset sekund pred Glennom Coldenhoffom in si tako zagotovil tudi skupno zmago na dirki. V seštevku treh dirk je Gajser v razredu Elite MX1 na drugem mestu, čeprav je izpustil prejšnjo dirko v Mantovi.

Pancar je še drugič zapored pristal na skupnem 5. mestu na dirki.

V razredu MX2 je dobro formo potrdil tudi Jan Pancar. Ponovil je rezultat, ki ga je dosegel pred dobrima dvema tednoma v Mantovi, kjer je na koncu zasedel skupno 5. mesto. Tokrat je v prvi vožnji zasedel 4. mesto, v drugi pa je ciljno črto prevozil peti. V skupnem seštevku razreda Elite MX2 italijanskega prvenstva se Pancar po treh dirkah nahaja na 5. mestu.

Italijansko prvenstvo Motocross Prestige 2021 letos obsega šest dirk in je zdaj na polovici. Izpeljali so že preizkušnje v Maggiori, Mantovi in Montevarchiju, na programu pa so še tri dirke: 6. junija v Cavallari di Mondavio, 27. junija v Castellaranu in 5. septembra v Fermu.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarMX2licencaMX1

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji