Kastelic slovenski voznik na prvi dirki sezone FIA Academy Trophy

Nemški Wackersdorf bo prizorišče prve dirke od skupno treh v sezoni, ki bodo štele za točke neuradnega svetovnega prvenstva za mlade voznike kartinga, na katerem bo z licenco AMZS vozil tudi Mark Kastelic.


Tekmovanje FIA Karting Academy Trophy poteka od leta 2010 in se je od takrat dobro uveljavilo v svetu kartinga. Gre za dirkaške bitke 51 mladih voznikov z vsega sveta, ki so stari od 12 do 14 let, in lahko v seriji treh preizkušenj pritegnejo obilo pozornosti dirkaške javnosti ter si zagotovijo boljše pogoje za nadaljevanje športne kariere. Letos bo z licenco AMZS Slovenijo zastopal Mark Kastelic. Mladi up slovenskega kartinga je v Nemčijo odpotoval z imenitno popotnico. Minuli konec tedna je namreč z odličnim drugim mestom na dirki serije WSK Euro v razredu OKJ lepo opozoril nase ter potrdil, da je očitno dvignil formo v pravem trenutku.

Kastelic je v Nemčijo odpotoval dobro razpoložen po vrhunski uvrstitvi na zadnji dirki v Italiji.

Tokrat ga znova čaka zahtevna naloga v ostri mednarodni konkurenci, v kateri bo vsak želel iztržiti čim več. Vsi tekmovalci bodo imeli enake gokarte s povsem identičnimi motorji, šasijami in gumami. Morebnitne prednosti "materiala" tako ne bo imel nihče in do izraza bo prišlo izključno znanje tekmovalca ter njegov občutek za drvenje in pospeševanje skozi zavoje na progi Pro Cart Raceland, ki se nahaja dobrih 50 kilometrov severno od Regensburga na jugovzhodu Nemčije. Lani je slovenske barve v tem tekmovanju branil Mai Sadar, ki je na sklepni preizkušnji sezone v Lonatu osvojil 18. mesto. Uvodne aktivnosti, medijske obveznosti in spoznavanje z gokarti bodo imeli vozniki že v četrtek 17. junija, preliminiacijske vožnje sledijo nato v petek in soboto, finalna vožnja pa je na sporedu v nedeljo 20. junija.

Kastelic je popolnoma osredotočen na zahtevno preizkušnjo v Nemčiji.

Kastelica bo možno spremljati s številko 531 na gokartu tudi v spletnem prenosu, ki ga boste našli na tem naslovu oziroma tukaj.

 

Ključne besede


AMZSkartingMai SadarMark KastelicFIA Academy Trophylicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

41

Priljubljenost članka

41

Shrani

Delite s prijatelji