Slovenci tokrat niso krojili vrha

Štirje slovenski vozniki z licencami AMZS so tekmovali na dirki motokrosistov, ki je štela za točke evropskega prvenstva južnozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85.

Val Slavec je bil najboljši med slovenskimi vozniki z licencami AMZS.
Val Slavec je bil najboljši med slovenskimi vozniki z licencami AMZS.

Italijanska Esanatoglia je gostila drugo dirko jugozahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu. Udeležili so se je štirje slovenski vozniki. V razredu EMX65 sta slovenske barve branila Val Slavec in Tai Vidovič, v razredu EMX85 pa Žan Oven in Miha Vrh. Poleg te četverice  je vozil še en slovenski voznik, in sicer Alex Novak, ki pa ima licenco hrvaške motociklistične zveze.

Slavec do prvih točk v karieri

V šibkejšem razredu EMX65 je bil na koncu Slavec 17., Novak pa mesto pred njim, medtem ko je Vidovič žal ostal brez točk za skupno razvrstitev evropskega prvenstva, a je imel obilo smole. Malce pred koncem prve vožnje je namreč tik pred ciljnim skokom nesrečno padel in si poškodoval štiri prste, zato v drugo ni vozil. Slavec je v tem tekmovanju prišel do prvih točk v karieri, kar je zanj prav gotovo lepa vzpodbuda za nadaljevanje trdih treningov v pripravi na naslednje zahtevne motokros preizkušnje v domači in mednarodni konkurenci.

Oven in Vrh nista izpolnila ciljev in lastnih pričakovanj

V kategoriji EMX85 sta Oven in Vrh upala, da bi se lahko tokrat prebila visoko, a sta žal nepričakovano tekmovalno povsem odpovedala. Oven je na dirko prišel po dveh zmagah v odprtem hrvaškem prvenstvu z dobro popotnico. A to ga je očitno uspavalo, je po dirki povedal njegov trener Aleš Zajc. V taboru Vrha so bledo predstavo Mihe pospremili molče. Brez dvoma  je Vrh sposoben voziti bistveno bolje ter se uvrščati med dobitnike točk v tem tekmovanju. Priložnost za Ovna in Vrha, da pokažeta, da sta imel tokrat v Italiji pač le malce slabši dan, je praktično pred vrati.

Tretja od skupno petih dirk evropskega prvenstva jugozahodne cone bo že prihajajoči konec tedna. 4. julija se bodo mladi motokros upi merili na progi Mladina v bližini Jastrebarskega na Hrvaškem.

Ključne besede


motokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhŽan OvenAleš ZajcVal SlavecTai VidovičAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji