Samo osemnajst dirk svetovnega prvenstva v motokrosu

Sprememba koledarja dirk svetovnega prvenstva v motokrosu. Iz urnika je odpadla preizkušnja, ki je bila predvidena 22. avgusta 2021 na Finskem.


Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in glavni promotor ter organizator dirk svetovnega prvenstva Infront Moto Racing sta sporočila, da letos dirka za VN Finske, ki je bila načrtovana 22. avgusta 2021 v Iitti-KymiRingu, odpade in jo bodo izvedli prihodnje leto. Odločitev so sprejeli po tehtnem premisleku in zaradi zdravstveno-varnostnih razlogov ter ukrepov lokalnih oblasti vsled epidemije koronavirusa in z njo povezane bolezni covid-19. Potovanja na sever Evrope so namreč močno otežena in polna različnih omejitev, kar bi posledično vplivalo na obisk gledalcev in udeležbo voznikov na preizkušnji, ki je bila predvidena čez dobre tri tedne. To pomeni, da bodo v letu 2021 namesto devetnajstih izvedli osemnajst dirk, ki bodo štele za točke svetovnega prvenstva, a tudi to se lahko še spremeni, če se bo zdravstveno-varnostna situacija na drugih prizoriščih, ki so predvidena za tekmovanja, poslabšala. Popravljen in posodobljen urnik tekmovanj si lahko ogledate na tej povezavi. Slovenske barve z licencama AMZS na dirkah svetovne motokros elite sicer zastopata Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2, že v nedeljo pa ju čaka šesta dirka sezone, ki jo bo gostil belgijski Lommel.

Preizkušnja za Pokal narodov je predvidena 26. septembra 2021 v Mantovi. Še vedno pa ni določen datum Evropskega pokala narodov, ki je bil prvotno načrtovan 19. septembra na stezi Crossodromo Comunale La Dune v bližini mesta Riola Sardo na Sardiniji, saj bo v tem terminu tam dirka svetovnega prvenstva.

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirklicencakoronaviruscovid

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji