Na drugi dirki v Vroclavu Žagar petnajsti

Četrta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu je bila znova v Vroclavu na Poljskem. Z licenco AMZS je slovensk barve branil Matej Žagar, ki je tokrat zasedel 15. mesto.


Najboljši vozniki speedwaya so se še drugič v dveh dneh v Vroclavu pomerili za točke svetovnega prvenstva. Matej Žagar s petkovim nastopom ni bil zadovoljen. V zgolj štiriindvajsetih urah prav veliko časa za spremembe ni imel, vsekakor pa se je v nov boj z najboljšimi vozniki speedwaya na svetu podal zelo odločno. Slovenskega asa smo prvič videli na progi olimpijskega stadiona v četrti vožnji. Imel je štartno pozicijo D in z rumeno čelado na glavi je na skrajno zunanjem delu steze iz prvega ovinka pripeljal prvi. Vendar mu odličnega štarta ni uspelo nadgraditi, saj je v cilj pripeljal šele na četrtem mestu.

Na trdi progi odločale drobne napake

Novo priložnost je Žagar imel že v peti vožnji. Tokrat je štartal na povsem notranjem štartnem mestu A. Z rdečo čelado se je vnovič brezkompromisno pognal v prvi ovinek. Iz njega je prišel na prvem mestu in ga je nato dobro branil vse do zadnjega kroga, v katerem je storil manjšo napako, ki je pomenila, da je ciljno črto prečkal drugi. Tretjič je bil Žagar na progi v dvanajsti vožnji in znova je imel rdečo čelado ter štartni položaj A. Vnovič je začel izvrstno in prevzel vodstvo, nato pa malce popustil, kar mu je na koncu prineslo tretje mesto in točko, skupno s tremi pa je imel še vedno možnost, da se z dobrima uvrstitvama v svojih zadnjih dveh vožnjah prebije med polfinaliste. Četrtič je bil Žagar na progi v štirinajsti vožnji. Z modro čelado na glavi se je z B štartne pozicije pognal v prvi ovinek zelo smelo. A žal njegov motor tokrat ni bil nastavljen tako, da bi lahko na ravnini kompenziral drobne napake in zdrse v ovinkih, zaradi katerih so bili tekmeci hitrejši. Ciljno črto je prevozil četrti in s tem je izgubil vse možnosti, da bi ga lahko videli v polfinalu. Petič se je Žagar na stezi pojavil v devetnajsti vožnji. Tokrat je imel na glavi belo čelado, kar je pomenilo štart s pozicije C, ki je bila na dokaj trdo pripravljeni progi najboljša, saj je prinesla največ zmag v vročem julijskem večeru. A za slovenskega prvaka ni bila srečna. Začel je dobro, a potem višje od tretjega mesta ni več zmogel poseči. Na dirki je zasedel 15. mesto, v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pa je ostal na 13. mestu. Na dirki pa se je še drugič v štirindvajsetih urah zmage veselil Bartosz Zmarzlik.

Tudi peta in šesta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu bosta na Poljskem. Izpeljali ju bodo 6. in 7. avgusta 2021 na stadionu MOSiR Bystrzyca v Lublinu.

REZULTATI 

Končni vrstni red dirke (Vroclav II): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 20, 2. Artem Laguta (Rus) 18, 3. Leon Madsen (Dan) 16, ... 15. Matej Žagar (Slo) 2, ...

Skupno (4/11): 1. Maciej Janowski (Pol) 66, 2. Artem Laguta (Rus) 66, 3. Bartosz Zmarzlik (Pol) 63, ... 13. Matej Žagar (Slo) 17 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji