Slovenska reprezentanca v enduru pred odhodom na Six Days 2021

Pred odhodom na tekmovanje Six Days Enduro 2021 se je predstavila reprezentanca Slovenije, ki bo v Italiji skušala izboljšati izid iz leta 2015, ko je slovenska izbrana vrsta prvič nastopila na tej zahtevni preizkušnji.


Panoga enduro je že nekaj časa najbolj rastoča motociklistična zvrst in pleni obilo pozornosti. Tudi v Sloveniji je iz leta v leto vse več voznikov, ki pa se srečujejo z velikimi težavami, saj jim je zaradi različnih sistemskih in zakonskih omejitev trening praktično onemogočen. Zato se morajo tekmovalci pač znajti, kakor vedo in znajo. Ne glede na to pa bo slovenski enduro drugič po letu 2015 spet prisoten na izjemno zahtevnem tekmovanju Six Days Enduro 2021. To bo že 95. izvedba te preizkušnje in bo tokrat v Italiji. Z licencami AMZS bodo v članski kategoriji slovenske barve zastopali Miha Špindler, Luka Kutnar, Toni Mulec in Vasja Kutin, med veterani pa bodo vozili Jaka Seles, Gregor Robek in Tomaž Podvratnik.

Člansko vrsto sestavljajo (od leve): Vasja Kutin, Miha Špindler, Luka Kutnar, Toni Mulec.

Na tekmovanje odhajamo z željo, da pridemo v cilj in da se pokažemo kot ekipa. Želimo odpeljati čim bolje, čeprav vemo, da bo zelo težko in naporno, iz moštvenega vidika pa bi radi pokazali, da vozimo vsi za enega in eden za vse,

je povedal na druženju na sedežu AMZS na Dunajski cesti 128 Jaka Seles v odsotnosti Staneta Lunarja, sicer vodje reprezentance, in dodal, da so vsi fantje dobro pripravljeni ter motivirani, da pokažejo, kaj slovenski enduro zmore v tem trenutku. Realno gledano na najvišja mesta fantje ne računajo, lahko pa požanjejo veliko simpatij za borbenost in nepopustljivost, kar tudi nekaj šteje, predvsem pa si bodo lahko nabrali dragocene izkušnje.

Veteranska reprezentanca Slovenije (od leve): Jaka Seles, Tomaž Podvratnik, Gregor Robek.

V ostri konkurenci reprezentanc iz 29 držav sveta tokrat ne bo Avstralcev, ki vselej veljajo za favorite, za Slovenijo pa bo najbrž velik uspeh že, če bi popravila uvrstitev izpred šestih let. Takrat je slovenska reprezentanca osvojila 16. mesto.

Številke, ki jih bodo na tekmovanju nosili člani slovenske enduro reprezentance.

Tekmovanje bo potekalo po Lombardiji in Piemontu v Italiji. Začelo se bo v ponedeljek 30. avgusta, končalo pa v soboto 4. septembra 2021, neposredno pa ga boste lahko spremljali tudi na www.facebook.com/FIMISDE.

 

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaVasja Kutin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

36

Priljubljenost članka

36

Shrani

Delite s prijatelji