V nedeljo za motokrosiste tretja dirka sezone

Na radizelski progi bo v nedeljo 29. avgusta na sporedu tretja dirka sezone za točke državnega prvenstva v motokrosu. Organizirali jo bodo člani ŠD MX Akademije Saša Kraglja.


Po poletnem premoru se znova nadaljuje državno prvenstvo v motokrosu. Drugi del sezone bo izpeljan v prihajajočih treh zaporednih koncih tedna, ko so na programu preostale tri preizkušnje, po katerih bomo dobili državne prvake v posameznih kategorijah. V nedeljo 29. avgusta se bodo tekmovalci z licencami AMZS spet pomerili na radizelski progi, kjer so sicer v začetku junija končali prvi del prvenstva. Tokrat bo organizacija dirke pod taktirko članov ŠD MX Akademije Saša Kraglja, ki prizadevno pripravljajo progo. Na njej so trije stroji in če bo vse po načrtih, potem bo v četrtek dopoldne takšna, kakršna bo tudi na dirki. Proga je rahlo prenovljena, saj so malce popravljeni nekateri skoki, vse z namenom, da se izpolnijo novi standardi in da tekmovalci uživajo na dobro pripravljeni stezi. V primeru dežja je poskrbljeno tudi za odtekanje vode, da bodo imeli dirkači čim manj težav, če jim bo morebiti nagajalo slabo vreme. Čeprav so člani ŠD MX Akademija Sašo Kragelj lani prvič pripravili dirko na tej ravni, so prejeli nagrado AMZS za najboljšega organizatorja prireditve. Zato želijo kakovost prireditve v tej sezoni nadgraditi in priraviti še boljše pogoje za tekmovalce.

Lani so člani ŠD MX Akademija Sašo Kragelj prvič organizirali dirko na državni ravni.

V pripravo dirke smo vložili ogromno truda, ker si želimo pripraviti dober dogodek, na katerem bodo  tako dirkači kot tudi gledalci res uživali,

nam je zaupal Sašo Kragelj, ki se je z društvenimi kolegi zelo potrudil tudi pri obveščanju javnosti o preizkušnji na radizelski progi.

Vložili smo tudi veliko truda v promocijo dogodka. Postavili smo 20 jumbo plakatov in upamo, da bo odziv gledalcev lep ter da bomo skupaj preživeli lepo nedeljo. Lani smo na žalost morali organizirati tekmovanje brez gledalcev in tako bo letošnja dirka za nas prva v prisotnosti gledalcev. Vse bomo storili da bodo gledalci uživali in domov odšli z nasmehom na obrazu,

je optimističen in v pričakovanju nedeljske dirke Kragelj. Motokrosiste sicer čaka potem že naslednji konec tedna dirka na progi Prilipe pri Brežicah, kjer bodo na sporedu tudi dirke evropskega prvenstva južno-zahodne cone v razredih EMX 65 in EMX 85. Zanesljivo pa bomo državne prvake po posameznih kategorijah dobili 11. septembra, ko bo v Mačkovcih na sporedu zadnja preizkušnja državnega prvenstva za motokrosiste v letu 2021.

Motokrosiste čakajo tri zaporedne dirke v naslednjih treh koncih tedna.

Ključne besede


AMZSmotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosulicencaŠD MX Akademija Sašo Kragelj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji