Voznice in vozniki triala se bodo tretjič merili za točke državnega prvenstva

V nedeljo 29. avgusta 2021 bodo trialistke in trialisti po poletnem premoru znova merili svoje sposobnosti. Preizkušnjo za državno prvenstvo na Vranskem pripravljajo vestni člani AMD Lukovica.


AMZS Center varne vožnje na Vranskem bodo v nedeljo 29. avgusta ob tekmovalcih v minimotu, minigp-ju, skuteristih in tistih na supermoto motorjih okupirali tudi voznice in vozniki triala. V idiličnem okolju se bodo tretjič v sezoni merili za točke državnega prvenstva. Organizacija je v rokah članov AMD Lukovica in poteka po načrtih. Vsi si zelo prizadevajo, da bi tekmovanje izvedli skladno z vladnim odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. 

Prepričan sem, da so so vozniki počitniške dni izkoristili tudi za vožnjo in treninge s trial motorji in po daljšem premoru najbrž srčno želijo svoje znanje ter pripravljenost preizkusiti tudi na tekmovanju,

je prepričan Tomaž Andrejka, sekretar vodstva dirke. Vremenska napoved je tokrat veliko bolj naklonjena tekmovalcem, saj se obeta sončna nedelja s temperaturami primernimi za tekmovanje. Sicer pa smo na zadnji dirki v Lukovici lahko videli, da tudi manjša ploha ne more ogroziti izvedbe tekmovanj in zagnanosti tekmovalcev.

Zanimiv boj med Kermavnarjem in Dežnakom

V kategoriji T2 je pričakovati zanimivo dogajanje med Kermavnarjem in Dežnakom, saj imata trenutno v »žepu« vsak po eno zmago. Matej Kermavner (AMTK Koper) se je odločil, da letošnji poletni premor izkoristi za počitek in svoje znanje začne utrjevati šele pred začetkom nadaljevanja sezone. Trenutno se nahaja na enotedenskem trial kampu v Heringenu v Nemčiji , podobno kot lani.

Za glavni cilj v nedeljo sem si zadal, da bom na motorju čimbolj užival in vozil sproščeno, kar je pri trialu še kako pomembno. Poligon na Vranskem mi je precej všeč, sicer pa sem bil na vsakem tekmovanju do sedaj s sekcijami zadovoljen, 

je povedal Kermavner, ki je prepričan, da bo letos na Vranskem nekoliko drugače, saj sekcij ne bo postavljal Severin Sajevec (AMD Lukovica), sicer najboljši slovenski trialist.

Matej Kermavner je pilil znanje na trial kampu v Nemčiji.

 Tudi Max Dežnak (AMD Lukovica) nam je zaupal, da se med poletjem skoraj nič ni vozil na trial motorju, ampak je večino časa namenil vožnji z BMX in MTB kolesom.

Kljub temu upam, da mi bo to vseeno pomagalo v boju za najvišja mesta, čeprav se zavedam, da pomanjkanje treninga običajno povzroči izgubo dobrih občutkov na motorju. Teren na Vranskem mi je zelo všeč, ker je precej tehničen, ampak zame bo izziv, ker bom prvič vozil modro sekcijo,

je bil iskren Dežnak. Poletni premor je za marsikaterega tekmovalca pomenil dodaten čas za treniranje in piljenje ravnotežja ter premagovanje zahtevnejših ovir na trial motorju, nekateri pa so ta čas namenili počitku in sproščanju na drugačen način. Vsekakor nas čaka zanimivo tekmovanje, za dodatno popestritev pa bo poskrbel tudi nov postavljalec sekcij. Teh bo sedem, tekmovalke in tekmovalci pa se bodo na njih preizkusili po štirikrat.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin SajeveclicencaMatej KermavnerMaks Dežnak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji