Na Vranskem Al Hiasat pred Sajevcem

Na Vranskem je bila v nedeljo 29. avgusta tretja preizkušnja sezone za točke državnega prvenstva v trialu. Pripravili so jo člani AMD Lukovica.


V idiličnem okolju AMZS Centra varne vožnje na Vranskem so se voznice in vozniki z licencami AMZS tretjič v sezoni pomerili za točke državnega prvenstva v trialu. Tekmovalke in tekmovalci so v nedeljskem dopoldnevu kar nekajkrat pogledovali v nebo, a vreme je zdržalo brez padavin, kar je postreglo z zelo izenačenimi vožnjami v vseh kategorijah. Najbolj napeto je bilo v kategoriji T1, kjer sta Severin Sajevec in Ali Al Hiasat (oba AMD Lukovica) tekmovanje končala s popolnoma enakim izkupičkom 41 točk. O zmagovalcu je odločil boljši rezultat v predzadnjem krogu, v katerem je Al Hiasat "pridelal" 5, Sajevec pa 7 kazenskih točk.

Sajevec je vozil poškodovan.

Proge so bile super in vse se je dalo zvoziti do konca. Nobena sekcija ni bila niti pretežka, a tudi ne prelahka, saj sem povsod naredil kakšno (kazensko) točko. Po dolgem času sem užival v tekmi,

je bil zadovoljen Al Hiasat. Sajevec, ki je na dirko prišel poškodovan s trening kampa v Nemčiji, ni bil stoodstotno nared. Na začetku tekmovanja je v prvem krogu doživel še dva neprijetna padca. Ne glede na neprijetnosti ni obupoval in na koncu mu je le malo zmanjkalo za zmago.

Postavljalec sekcij Damjan Maks Zorko se je zelo potrudil in na majhnem prostoru na Vranskem pripravil sedem zelo lepih sekcij. Na dirko sem prišel z zlomljenim prstom na nogi, a sem kljub temu prišel na Vransko in se boril. Kljub temu mi je šlo med dirke vedno bolje, tudi podlaga se je sušila in proti koncu je šlo vedno lažje,

ni bil niti malo slabe volje sicer najboljši slovenski voznik triala.

Ali Al Hiasat (desno) je tokrat presenetil in premagal Severina Sajevca.

V kategoriji T2 je nekoliko izstopal Matej Kermavner (AMTK Koper), ki je bil spretnejši od klubskih kolegov Klemna Setnikarja in Andreja Črnkoviča ter je na koncu zasedel skupno 3. mesto v razvrstitvi za državno prvenstvo.

Dirka je bila dobra in sekcije so bile ravno prav težavne. Glede na to, da sekcij ni postavljal Severin Sajevec, so bile te nekoliko drugačne kot običajno. Z rezultatom sem zadovoljen in za mano je uspešen dan,

je misli strnil Kermavner.

Matej Kermavner v "akciji".

V ženski kategoriji je zmago slavila Lucija Sajevec (AMD Lukovica), med med mladinci pa se je zmage razveselil Jernej Žvan (AMD Radovljica). Pestro pa je bilo tudi med mladimi upi do 14 let, v kateri so bili razvrščeni predvsem fantje iz kategorij T3 in T4. Zmagal je Lovro Setnikar pred Davidom Pevcem (oba AMD Lukovica) in Galom Črnkovičem  (AMTK Koper). Vsi trije so vozili v kategoriji T3, v kategoriji T4 pa je bil Svit Sajevec uspešnejši od Iana Pristovnika (oba AMD Lukovica).

Tekma ni bila tako težka, ovire niso bile tako težke kot lansko leto. Skale in gume so bile v primerjavi z lanskim letom manjše, ali pa sem sam toliko zrasel. Bilo mi je všeč in užival sem v tekmi, 

je po povedal mladi Lovro Setnikar. Podobnega mnenja je bil tudi nadebudni Svit Sajevec, ki je bil prav tako zadovoljen s težavnostjo prog in se je na motorju dobro počutil.

Nasmejani obrazi otrok do 14 let veliko povedo, kako so bili zadovoljni po dirki.

Zadnja dirka državnega prvenstva Slovenije v trialu za voznice in voznike z licencami AMZS v letu 2021 bo na sporedu že 4. septembra. Organizatorji preizkušnje, člani AMTK Koper, jo bodo pripravili v Idriji.

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjetrialLucija SajevecVranskodržavno prvenstvoSeverin SajeveclicencaMatej KermavnerLovro SetnikarAli Al HiasatJernej Žvan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji