#DameDirkajo: "Čelado na glavo in gasa!"

Komisija Ženske v motošportu je v AMZS Centru kartinga in moto športa organizirala družabno karting dirko Roza izziv.


AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je včeraj na povabilo komisije Ženske v motošportu, ki deluje pod okriljem Strokovnega sveta za avto-moto šport pri Avto-moto zvezi Slovenije, nacionalni športni zvezi za motošport in karting, gostil dame, ki jih navdušujeta vonj po bencinu in adrenalin dirkaške piste. Na družabni karting dirki Roza izziv so se pomerile aktivne tekmovalke v avto-moto športu, nekdanje voznice, pa tudi gospe in gospodične, ki doslej še niso imele prave priložnosti za doživetje dirkaškega vzdušja.

Fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate na AMZS Facebook profilu

 

V komisiji Ženske v motošportu smo lani prvič organizirale srečanje aktivnih in nekdanjih tekmovalk v avto-moto športu. Dogodek je bil med povabljenkami zelo dobro sprejet in je pokazal, da lahko s takšnimi aktivnostmi veliko naredimo za promocijo motošportih panog in tekmovalk pod okriljem AMZS. Letos smo se odločile, da ga še nadgradimo ter povabimo vse dame, ki jih motošport zanima in bi se želele z njim aktivneje ukvarjati ali pa sploh dobiti priložnost, da se usedejo v dirkalnik in se preizkusijo na stezi,

je povedala predsednica komisije Lucija Sajevec ter izrazila upanje, da bodo tovrstna zabavna druženja postala tradicionalna.

Reportažo z dogodka si boste lahko ogledali v oddaji AMZS Idealna linija, ki bo na spletni strani, AMZS YouTube kanalu in družbenih omrežjih objavljena v prihodnjem tednu.

 

Ste zamudile #RozaIzziv ali pa vas je karting tako navdušil, da komaj čakate novo priložnost, da sedete v dirkalnik? V soboto, 18. septembra 2021, društvo GAS Vrtejba za dame organizira Roza dirko. Prijave še do 4. septembra 2021.

Namen komisije Ženske v motošportu je pripomoči k popularizaciji avto-moto športa in v panoge pod okriljem AMZS privabiti več tekmovalk, ki so trenutno (še) v manjšini, hkrati pa ženske, ki so se v preteklosti udejstvovale v avto-moto športu, privabiti k aktivnemu delu na področju športa v društvih, pri aktivnostih za podmladek ipd., s čimer bi prav tako lahko naredili korak k večji prepoznavnosti panog pod okriljem AMZS in priljubljenosti avto-moto športa med dekleti.

Za podporo pri izvedbi dogodka se zahvaljujemo:

Ključne besede


kartingLucija SajevecAMZS Center kartinga in moto športaŽenske v motošportu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji