Na motošportnih dnevih uživalo prek 220 otrok

Tudi letošnje poletje je AMZS organiziral motošportne dneve za otroke: na osmih motošportnih dnevih na treh lokacijah se je več kot 220 otrok spoznavalo z motokrosom, minimotom, kartingom in trialom.


Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z Mednarodno motociklistično zvezo FIM in ob podpori podjetja Akrapovič letos organizirala kar osem motošportnih dni za otroke (le en je bil zaradi dežja odpovedan) za otroke od 5. do 8. leta starosti, ki so se želeli pobliže spoznati s panogami motokros, karting, trial in minimoto.

 

Reportaža iz Motorevije: Šola za nadobudne dirkače

Motošportni dnevi so bili organizirani po letu premora, ko zaradi novega koronavirusa izvedba ni bila mogoča. Tradicionalni lokaciji preteklih let AMZS Centru varne vožnje na Vranskem sta se prvič pridružila še AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter Poligon GAS v Vrtojbi.

 

Odpeljite svoj najhitrejši krog na stezi AMZS Centra kartinga in moto športa! #amzsRing

Pokrili smo tri regije, želja pa je, da bi se razširili še v ostale dele Slovenije. Namen motošportnih dni je omogočiti otrokom od 5. do 8. leta starosti prve korake v svet motošporta in kartinga. Staršem ni treba investirati v nakup opreme, saj jim vse zagotovimo mi, od motorjev do kartov, zaščitne obleke, čelad, komolčnikov, kolenčnikov … Na motošportnem dnevu se otroci spoznajo s štirimi panogami: motokrosom, trialom, minimotom in kartingom. Po dosedanjih izkušnjah so otroci navdušeni. Obstaja veliko povpraševanje po tem, da bi motošportne dneve organizirali tudi za starejše otroke. Zaenkrat to ni v načrtu, jim pa lahko omogočimo stik s trenerji za panogo, ki jih zanima,

je pojasnil vodja področja varna mobilnost in predsednik strokovnega sveta za avto-moto šport Erik Logar.

 

Za podporo se zahvaljujemo:

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrialmotošportmotošportni dan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji