V Nagyhalaszu odločitev o državnem prvaku v speedwayu

V soboto 11. septembra 2021 bo v Nagyhalaszu zadnja dirka odprtega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske v speedwayu.

Ivačiču se nasmiha drugi zaporedni naslov državnega prvaka. (Foto/Saša Ključarič)
Ivačiču se nasmiha drugi zaporedni naslov državnega prvaka. (Foto/Saša Ključarič)

Državno prvenstvo v speedwayu bo v soboto v Nagyhalaszu doživelo sklepno dejanje sezone. Po slovenskem delu prvenstva v Krškem, kjer je zmagal aktualni državni prvak Matic Ivačič (ST Lendava), voznike čaka zgoščen urnik septembrskih preizkušenj. 

Ivačič sproščen

Branilec naslova državnega prvaka Ivačič se na Madžarsko odpravlja neobremenjen, saj je trenutno v najboljšem položaju. v lovu zagotovil na drugi zaporedni naslov najboljšega voznika speedwaya v Sloveniji. Zato vodilni v točkovanju za slovensko državno prvenstvo že nekoliko pogleduje naprej, in sicer na reprezentančno polfinalno dirko moštev, ki bo prihodnji konec tedna.

Nastop najbližjega Ivačičeveva zasledovalca Nicka Škorje in tudi obeh drugih članov AMD Krško Denisa Štojsa in Mirana Praznika je na zadnji dirki vprašljiv. Škorja ima namreč na sporedu ligaško dirko na Poljskem, kjer njegov klub Landshut Devils čaka druga dirka polfinala 2. poljske lige proti Rawiczu. Nemški klub, ki sicer vozi v poljskem prvenstvu, je na prvi dirki ob odsotnosti Škorje zmagal 60:30 in je favorit za napredovanje v finale. AMD Krško pa v nedeljo nato nastopa v Pragi na tretji dirki Speedway Friendship Cup.

Škorja je v dilemi: voziti za klub ali tekmovati na državnem prvenstvu.

Grmek se dirke veseli

Barve AMTK Ljubljana bo v soboto zastopal mladi up Anže Grmek, ki je v Krškem za las zgrešil finale. Na zadnji dirki državnega prvenstva se bo potegoval za stopničke v skupni konkurenci in za tretje mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva, Z Štojsom zaostaja samo točko.

Dirke v Nagyhalazu se že veselim, saj mi je proga zelo všeč. Spoznal sem jo letos na  kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U-19 in potrudil se bom odpeljati po svojih najboljših močeh.

je povedal Grmek. Tudi zanj bo dirka na Madžarskem generalka za reprezentančno polfinalno dirko svetovnega prvenstva ekip, ki bo v petek 17. septembra 2021 v latvijskem Daugavpilsu. V skupnem seštevku državnega prvenstva je po treh dirkah in dveh zmagah Ivačiča naslov skoraj že oddan, saj štejejo najboljši trije rezultati, v primeru enakega števila točk pa odloči večje število zmag. Naslov med mladinci si je po poškodbi Mirana Praznika ponovno zagotovil Anže Grmek, ki napada tudi tretje mesto v absolutni konkurenci.

Grmek je letos maja že vozil v Nagyhalaszu.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayDenis Štojsdržavno prvenstvo v speedwayuAnže Grmekdržavni prvakMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji