Spremenjen koledar dirk svetovnega prvenstva v motokrosu

Odpadle so dirke na Portugalskem, v Indoneziji in v Argentini oziroma bodo organizirane v letu 2022. Prvenstvo se bo končalo 10. novembra 2021 v Mantovi.


Koledar svetovnega prvenstva v motokrosu tudi letos neizprosno kroji epidemija koronavirusa in z njo povezana bolezen covid-19. Vsled tega so Mednarodna motociklistična zveza (FIM), FIM Evropa in Infront Moto Racing skupaj s posameznimi organizatorji preizkušenj pretehtali ter odločili, da letos odpovejo dirke za VN Portugalske, VN Argentine, VN Indonezije in VN Balija ter te preizkušnje prestavijo na leto 2022. Namesto teh dirk bodo ob koncu sezone izpeljali kar tri zapored v Pietramurati med 24. in 31. oktobrom 2021, prvenstvo pa bodo končali z dvema dirkama v Mantovi, ki bosta 7. in 10. novembra 2021.

Podobno je bilo tudi lani, ko je Tim Gajser prav na drugi od treh dirk na stezi Crossodrome Ciclamino v Pietramurati prišel do naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP, sicer tretjega v tem razredu v karieri, skupno pa četrtega. To pomeni, da čaka dirkače peklenski finiš sezone, v katerem bodo lahko do vrhunskih rezultatov prišli le tisti, ki bodo fizično kot tudi psihično tako dobro pripravljeni, da bodo lahko praktično brez počitka in časa za regeneracijo zdržali vse napore zahtevnega dirkanja in tekmovanja na najvišji možni ravni.

Podroben razpored dirk do konca sezone svetovnega prvenstva v motokrosu si lahko ogledate na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSmotokrosFIMsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirklicencaFIM EvropaInfront Moto Racing

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji