Zadnjič za točke državnega prvenstva tudi v kartingu

V nedeljo 19. septembra 2021 bo v Slovenji vasi na sporedu zadnja dirka sezone, ki bo štela za točke državnega prvenstva v kartingu.


AMZS Center kartinga in moto športa bodo v nedeljo še zadnjič letos okupirali voznice in vozniki, ki se bodo merili za točke državnega prvenstva v kartingu. Dirko bodo organizirali člani AMD Ptuj, štela pa bo tudi za točke centralno-evropske cone (CEZ), prvenstvo Avstrije ter Sportstil pokal.

Morda bo vreme spet postreglo za dodatno nepredvidljivost

Kot je že praksa, bodo tudi tokrat v vseh razredih vozili po tri vožnje. Zato bodo imeli tekmovalci tudi nekaj možnosti za popravni izpit, če se jim kakšna od voženj ne bo izšla po načrtih. Na dosedanjih treh dirkah državnega prvenstva smo bili vsakič priča izjemnim bojem na stezi,  videli smo cel kup atraktivnih prehitevanj, pa tudi nekaj spektakularnih nesreč. In to v vseh razredih. Pri tem je veliko vlogo igralo tudi spremenljivo vreme, ki je bilo iz dirke v dirko drugačno. Spomladi na uvodni dirki sezone v Jesolu v Italiji je bilo sončno, a nepričakovano hladno, na drugi preizkušnji, ki je bila v Slovenji vasi, je dirkanje začinil tudi dež, na tretji na Vranskem pa zelo vroče in soparno vreme. Tokrat po napovedih meteorologov v nedeljo v vzhodnem delu Slovenije obstaja spet možnost padavin.

Xen De Ruwe zelo suvereno vodi v razredu DD2.

Dež je običajno vedno zagotovilo, da tekmovalci skušajo iz sebe in gokarta iztisniti čim več, vsekakor pa zna mokra steza pošteno popestriti dogajanje na progi, ki utegne biti zato zelo nepredvidljivo,

je povedal Roman Jernejc, ki bo ob progi tokrat v vlogi nadzornika CEZ in predsednika sodnikov.

Na zelo zanimivi in razgibani progi dolgi 1006 metrov se bodo dvotakni motorji gokartov v nasprotni smeri urinega kazalca vrteli že v petek, ko bo proga odprta za treninge, v soboto popoldan pa so na vrsti tudi kvalifikacije za štartna mesta na nedeljskih dirkah. Vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Favoriti so znani

Pogledu na skupni seštevek nam razkriva favorite v posameznih razredih. V razredu Rotax Micro je v najboljšem položaju pred zadnjo dirko Angel Frančeškin (AMD Šlander Celje), v Rotax Mini David Planko (AKK Sportstil), v Rotax Junior Nik Trobec (AMD Ptuj), v razredu Rotax Max Mai Sadar (AMD Šlander Celje), v razredu Rotax DD2 Xen De Ruwe (AKK Sportstil) in v najmočnejšem razredu Jan Ternjak Harc (AMD Ptuj). Seveda so presenečenja še vedno možna, zelo odprti pa so tudi boji za ostala mesta na stopničkah državnega prvenstva. V primeru morebitnega deževnega vremena bi se zato lahko marsikaj obrnilo na glavo.

Nik Trobec je v lovu na naslov državnega prvaka v najboljšem položaju v razredu Junior.

Tekmovanje v nedeljo 19. septembra 2021 se bo s prvo vožnjo začelo že ob 9. uri, za vse tekmovalce in spremljevalce pa je za udeležbo na dirki nujen pogoj PCT: imeti morajo negativen test na bolezen covid-19 ali dokazilo o prebolelosti ali dokazilo o cepljenju.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji