Odločilna dirka državnega prvenstva v cross countryju

V soboto 2. oktobra 2021 bo v Šentvidu pri Stični na progi v Dolini pod Kalom potekala zadnja dirka sezone, ki bo štela za državno prvenstvo v cross countryu.


Na zadnji preizkušnji voznic in voznikov cross countryja, ki je bila v Žireh, so se karte na prvih treh mestih v obeh kategorijah za tekmovalce z licencami AMZS, ki se borijo za točke državnega prvenstva, pošteno premešale. Organizacija dirke v Dolini pod Kalom je v rokah članov MotoXGeneration, ki jim pomagajo tudi domačini iz AMD Šentvid pri Stični. Rok Rus, predstavnik organizatorja in tudi direktor dirke nam je zaupal, da bodo zaključno preizkušnjo naredili še bolj zanimivo s spremembo proge. Trasa, po kateri bo potekalo tekmovanje, bo namreč povsem spremenjena.

Špindler v prednosti

Tekmovalci v kategorijah Gold in Enduro 85 so v Žireh poskrbeli za napete boje na progi. V najmočnejši kategoriji Gold je ob odsotnosti Luke Kutnarja (MK Fire Group), ki je zastopal Slovenijo na Pokalu narodov v motokrosu, prvo mesto v skupnem seštevku prevzel Miha Špindler (AMD Radovljica). Izvrstni extreme enduro voznik je tako v imenitnem položaju, da si prisluži naslov državnega prvaka, saj zanj dejansko potrebuje le osem točk v primeru, da dirko dobi Kutnar.

Luka Kutnar je bil eden od treh slovenskih reprezentantov na Pokalu narodov v motokrosu v Mantovi, zato je izpustil dirko v Žireh.

Na drugem mestu je trenutno uvrščen Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični).

Mislim, da ni še nič odločenega v prvenstvu. Sam bom dal vse od sebe in če se bo ponudila priložnost, bom seveda pograbil tudi zmago. Ampak vem, da sta Kutnar in Špindler v zelo dobri formi ter dobro "navožena" in verjetno se obeta napeta ter zanimiva dirka. Odpeljati jo želim najbolje, kar znam, in s čim manj napakami,

je povedal pred dirko na domačem terenu Hauptman. Na tretjem mestu je pred zadnjo dirko sezone Bor Brejc (MK Fire Group), Kutnar pa je zaradi odsotnosti v Žireh padel na 4. mesto.

Gal Hauptman bo vozil na domačem terenu, ki ga zelo dobro pozna.

Drolc in Rozman izenačena

Tudi pri mlajših se obeta sila napet zaključek sezone. V kategoriji Enduro 85 sta po sobotni preizkušnji v Žireh na prvem mestu z enakim številom točk Klemen Rozman in Jaka Drolc (oba AMD Radovljica). Tudi Nace Jelenc (AMD Radovljica) je pokazal, da se lahko zavihti na najvišjo stopničko in tako premeša karte med najboljšimi. Vsi trije so tako v letošnji sezoni po enkrat zmagali, a Jelencu je načrte močno prekrižala bolezen, zaradi katere je izpustil dirko v Kočevju ter v skupnem seštevku zaostal za kolegoma iz društva. V boju za naslov prvaka se bosta tako ostro spopadla Drolc in Rozman, bržčas pa utegnejo odločati malenkosti in tudi kanček sreče. Brez dvoma bomo najbrž priča zelo privlačnim dirkam, ki bi se lahko znova odvijale v zelo lepem vremenu, kot ga napovedujejo za soboto dežurni meteorologi.

Tekmovanje se bo s prvo dirko začelo ob 9.30 uri, za vse tekmovalce in spremljevalce pa je za udeležbo na dirki nujen pogoj PCT: imeti morajo negativen test na bolezen covid-19 ali dokazilo o prebolelosti ali dokazilo o cepljenju.

Ključne besede


AMZScross countryLuka Kutnardržavno prvenstvoGal HauptmanBor BrejclicencaMotoX GenerationMiha ŠpindlerEnduro 85GoldKlemen RozmanNace JelencJaka Drolc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji