Odpoved pokalne preizkušnje v motokrosu

Iz AMD Brežice so sporočili, da dirka za pokalno prvenstvo Slovenije, ki je bila načrtovana 9. oktobra 2021 na progi Prilipe pri Brežicah, žal odpade.


V soboto 9. oktobra 2021 so člani AMD Brežice želeli organizirati četrto dirko za pokalno prvenstvo Slovenije. Vendar dirke na progi Prilipe pri Brežicah žal ne bo, saj organizator zaradi obnovitvenih del na avtocesti žal ne more pridobiti dovoljenja za zaporo državne ceste, ki je v neposredni bližini progi potrebna zaradi varnosti izvedbe tekmovanja.

Žal smo prejeli negativno mnenje DARS-a za ureditev obvoza po avtocesti v času popolne zapore državne ceste, ki pelje skozi Prilipe, in jo je potrebno zaradi varnosti v času dirk na Prilipah vedno popolnoma zapreti. Obvoz po avtocesti namreč ni mogoč, saj na njej potekajo dela, ki še niso končana. Prav tako nismo prejeli informacije, kdaj se bodo dela na avtocesti končala, da bi tako vedeli, če lahko dirko prestavimo na poznejši termin,

je povedal Ivan Slopšek, sicer predsednik AMD Brežice. To pomeni, da vse aktivnosti na progi Prilipe predvidene za dirko odpadejo in da bo naslednja preizkušnja za pokalno prvenstvo Slovenije, ki bo hkrati tudi zadnja v letu 2021, na radizelski progi 16. oktobra v organizaciji AMD Orehova vas. Takrat bodo znani tudi vsi pokalni prvaki po posameznih kategorijah. AMZS in AMD Brežice obžalujeta odpoved ter vse akterje in deležnike prosita za razumevanje.

Za vse morebitne dodatne informacije in pojasnila ali razjasnitev nejasnosti v zvezi s predvidenim urnikom dirk za vse panoge pod okriljem AMZS vam je na sedežu AMZS na voljo vodja področja avto-moto šport Luka Mežan.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD BrežicePrilipeodpovedpokalno prvenstvoIvan Slopšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji