V Krškem potegnili črto pod speedway sezono

Člani AMD Krško so v soboto 9. oktobra organizirali zadnjo dirko sezone. Udeležilo se jo je dvanajst voznikov, ki so prišli iz Avstrije, Češke, Italije, Latvije, Danske, Slovaške, Madžarske in Slovenije.

Moštvo AMD Krško - z leve zadaj: Miran Praznik, trener Milan Praznik, Denis Štojs, Nick Škorja; spredaj Tilen Bračko in Sven Cerjak. (Foto/AMD Krško)
Moštvo AMD Krško - z leve zadaj: Miran Praznik, trener Milan Praznik, Denis Štojs, Nick Škorja; spredaj Tilen Bračko in Sven Cerjak. (Foto/AMD Krško)

Za konec sezone so prizadevni člani AMD Krško na stadionu Matije Gubca pripravili dirko za Pokal AMD Krško v speedwayu, ki je potekala po sistemu z dvanajstimi vozniki, dvema polfinalnima vožnjama in finalom. Med vozniki z licencami AMZS sta preizkušnjo z zmagama začela domačin Denis Štojs in Ljubljančan Anže Grmek. V drugem sklopu voženj so se nato odlično odrezali vsi slovenski vozniki, zmagi v vožnjah pa sta vknjižila tudi Nick Škorja, ki je ugnal starejšega klubskega kolega Štojsa, in mladi domači up speedwaya Miran Praznik, ki se je Grmeku maščeval za zmago v njuni prvi vožnji. Oba sta v zadnjih dveh vožnjah osvojila še tretje in četrto mesto ter se z las uvrstila med najboljših osem. Tako so si vsi štirje slovenski vozniki zagotovili nastop v polfinalnih vožnjah, v katerih pa sta imela nato Štojs in Grmek žal težave z motorjema in se nista prebila med najboljše štiri, to pa ni uspelo niti Prazniku. V finalno vožnjo se je od Slovencev uvrstil le Škorja, ki je lahko brez dvoma zelo zadovoljen z zadnjim delom sezone, saj se mu je s klubom Landshut Devils iz druge poljske lige uspelo prebiti v prvo, v kateri bo vozil v letu 2022. Preostali trije v finalu so bili Avstrijec Daniel Gappmaier ter Čeha Petr Chlupač in Daniel Klima. Najhitrejši je bil Chlupač, ki je dirko končal z 11 točkami, drugim mestom v polfinalu ter zmago v finalu, drugi je bil Gappmaier, Škorja pa si je na domači progi priboril tretje mesto in bronasto priznanje Pokala AMD Krško.

Končni rezultati dirke za Pokal AMD Krško.

Poleg dirke za Pokal AMD Krško so se predstavili tudi mladi speedwayisti na 250 kubičnih motorjih. Po odpovedi čeških mladincev sta glavni vlogi na mini dirki imela mlada domačina, 12-letni Tilen Bračko in njegov vrstnik Sven Cerjak, ki je letos že nastopil na mednarodnih dirkah in vozil v češki speedway ligi v razredu motorjev s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.

Ključne besede


AMZSAMD Krškospeedwaylicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji