Pred zadnjima dirkama državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov

V soboto 23. in nedeljo 24. oktobra 2021 bosta na dirkališču Pannonia Ring na sporedu zadnji dve dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


Madžarsko dirkališče Pannonia Ring bo vnovič prizorišče dirk državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov, ki so se nazadnje na tej progi letos že merili konec avgusta.

Letošnja sezona je bila zaradi globalnih razmer spet zanimiva, a smo veseli, da smo jo lahko izpeljali in veselimo se še teh zadnjih dveh dirk na Pannonia Ringu. Imeli smo nekoliko več tekmovalcev kot lani, kar nam daje dodatni zagon za delo in organizacijo za naslednjo sezono, ko jih pričakujemo še nekaj več,

je po malce daljšem dirkaškem premoru strnil misli Matija Zaletelj iz Društva 2nRace, ki je organizator dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS.

Nič še ni odločeno


V razredu superbike ima vodilni Marko Bolko (AMD Trebnje) dokaj udobno prednost pred zasledovalci Najbližje mu je Aleš Brzin (MK team Fortuna), slednjemu pa bistveno bolj za ovratnik diha Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava), ki je sicer izpustil eno preizkušnjo, a z zadnjo zmago na Pannonia Ringu ter drugim mestom na Grobniku skoraj nadoknadil zamujeno. Ker bosta tokrat na tem dirkališču, na katerem se je avgusta veselil zmage, kar dve dirki, bi utegnilo biti sila zanimivo. 

Razred SBK je letos postal še dodatno zanimiv, saj smo na zadnjih dveh preizkušnjah lahko spremljali res oster boj z malenkostnimi razlikami med Bolkom in Senekovičem. Izpostaviti gre tudi Brzina, ki je na dirkalni motocikel prvič konkretno sedel šele lani in kaže neizmeren potencial na vsakem našem dogodku,

je povedal Zaletelj.

Senekovič je avgusta dobil dirko na Pannonia Ringu v razredu SBK.

V razredu supersport 600 vodi Enej Logar (AMD Domžale), a ima le 5 točk prednosti pred Domnom Lipnikom (Društvo 2nRace). Oba dirkača sta na vseh treh dirkah državnega prvenstva poskrbela za spektakularne vožnje z milimetrskimi prehitevanji ter fotofiniš odločitvami. Verjetno bosta tudi tokrat vse prisotne ob progi prisilila zadrževali dih ob njunih manevrih na stezi. Zelo pogumno se vozi tudi Nina Berlič ((Društvo 2nRace), skupno trenutno na četrtem mestu, zato Dejan Ločnikar (Društvo 2nRace) najbrž ne bo imel lahkega dela pri obrambi skupno tretjega mesta.

Tudi razred supersport 600 je letos presenetljiv. Novinec v tej kategoriji Logar in Lipnik vozita tako, kot si nismo predstavljali niti v najbolj divjih sanjah. To je dirkanje, za katerega nam bije srce in smo ga bili do sedaj vajeni gledati le na preizkušnjah za svetovno prvenstvo v razredih superbike in motoGP. Vsekakor se vidi, da v Sloveniji dirkaškega talenta ne manjka. Situacija se malo oteži, ko se začnejo seštevati stroški dirkanja, a tisti, ki ne dirka za in z dušo ter le prešteva eure in cente, v tem športu ne ostane dolgo,

je še dodal Zaletelj. Za dodatno napetost in dvig adrenalina na zadnjih dveh dirkah lahko prinesejo tudi pogoji za tekmovanje. Vreme bo hladnejše, kot so to tekmovalke in tekmovalci vajeni v poletnih mesecih, nižje temperature zraka in podlage pa lahko prinesejo marsikatero nevšečnost, če na to nisi pripravljen. Brez dvoma pa lahko po lanskoletni vrnitvi državnega prvenstva licenciranih cestno hitrostnih motociklistov v koledar dirk AMZS letošnje še pred koncem že ocenimo za zelo pozitivno in korak naprej v izvedbi ter organizaciji.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemlicenca2n'raceMarko BolkoEnej LogarDomen LipnikAleš BrzinAleš SenekovičDejan LočnikarNina Berlič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji