Maja 2022 v Krškem kvalifikacijska dirka mladih speedway voznikov

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je potrdila začasni koledar speedway dirk za leto 2022, na njem pa je tudi mednarodna dirka svetovnega prvenstva v začetku maja v Krškem.


Čeprav je motociklistična sezona končana, pa so že nekaj časa v teku priprave na novo. V letu 2022 bo Slovenija gostila eno od treh kvalifikacijskih dirk za svetovno prvenstvo v speedwayu za voznike do 21 let. Gostitelj preizkušnje bo 7. maja 2022 steza na stadionu Matije Gubca, kjer bodo dirko pod budnim očesom AMZS pripravili prizadevni člani AMD Krško. Preostali dve dirki bosta na isti dan v Daugavpilsu v Latviji in v Gislavedu na Švedskem. Slovenija bo imela na dirki najbrž kar dva aduta. To bosta bržčas Anže Grmek (AMTK Ljubljana), sicer aktualni mladinski državni prvak Slovenije v speedwayu, in domači adut Miran Praznik (AMD Krško), ki bo brez dvoma magnet tudi za številne gledalce iz posavskega okolja, saj sam prihaja iz njega.

Grmek (na sredini) in Praznik (levo) na zmagovalnem odru na dirki italijanskega prvenstva v Terenzanu 23. oktobra letos.

Oba mlada upa slovenskega speedwaya sta letos nekajkrat že lepo opozorila nase, kar potrjuje, da s trdim delom na treningih dobro napredujeta in se razvijata. Priložnost, da se dokažeta in dodatno opozorita nase v ostri in zahtevni mednarodni konkurenci, bosta imela drugo leto na domačem ovalu v Krškem kmalu po prvomajskih praznikih.

Ključne besede


AMZSAMD KrškospeedwayAnže GrmekkvalifikacijelicencaMiran Prazniksvetovno prvenstvo do 21 let

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji