Simon Marčič v cilju relija Dakar

Edini slovenski predstavnik na reliju Dakar z licenco AMZS Simon Marčič je uspešno končal štiriinštirideseto preizkušnjo v zgodovini, v svoji kategoriji pa je zasedel osmo mesto.

Zadovoljni Simon Marčič v cilju v Džedi.
Zadovoljni Simon Marčič v cilju v Džedi.

Simon Marčič se je letos osmič udeležil najzahtevnejšega vzdržljivostnega relija na svetu, relija Dakar, ki je tretjič potekal po brezpotjih in nevarnih sipinah Savdska Arabije. Edini Slovenec z licenco AMZS na tej preizkušnji je na Husqvarni uspešno prevozil vseh 12 etap in petič v karieri (tretjič zapored) v osmih nastopih na tem reliju pripeljal v cilj. Vozil je v kategoriji Original by Motul, v kateri ni dovoljena nobena zunanja pomoč, zato je bil celotno pot vseskozi popolnoma odvisen le sam od sebe, svojega znanja ter iznajdljivosti pri popravilih in odpravljanju različnih težav. Teh je imel kar nekaj, a se je z vsemi uspešno spopadel in jih rešil.

Marčič je imel ogromno težav s potno knjigo oziroma mehanizmom, s katerim jo je lahko premikal.

Super sem vesel, da sem prišel v cilj, super težko je bilo,

je bil prvi vtis Marčiča, ko je snel čelado ob prihodu čez ciljno črto v Džedi.

V kategoriji Original by Motul zunanja pomoč ni dovoljena, a Marčič se je vseh problemov loteval z veliko mero optimizma in jih je iz etape v etapo iznajdljivo reševal.

Danes sem celo zgrešil kontrolno točko na začetku, ker nisem bil pozoren. Nato sem jo iskal in se prehitro peljal skozi cono omejitve hitrosti. Zato sem si žal prislužil še dodatno kazen. Upam, da sem vseeno zadržal 8. mesto, ampak to je bil maksimum, kar sem lahko naredil,

je še povedal edini slovenski voznik na reliju Dakar v letošnjem letu, še preden je vedel za končni vrstni red. Skupno je v absolutni konkurenci med motociklisti zasedel 54. mesto, v svoji kategoriji Original by Motul pa mu je kljub kazni na zadnji etapi, v kateri je zasedel šele 27. mesto, pripadlo končno 8. mesto med osemindvajseterico, ki je v tej izjemno zahtevni kategoriji uspela srečno pripeljati na cilj relija Dakar.

Dvotedenska preizkušnja je Marčiču pobrala ogromno moči in energije, a je z 8. mestom v svoji kategoriji iz sebe in motorja izvlekel maksimum.

Ključne besede


AMZSrelilicencaHusqvarnaSimon Marčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji