Državno prvenstvo v kartingu se pričenja

Prva dirka sezone v državnem prvenstvu Slovenije bo na dirkališču Azzurra v italijanskem Jesolu, štela pa bo tudi za točke CEZ (centralno evropske cone).


Letošnja sezona dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS se bo ponovno začela razmeroma zgodaj. Voznice in vozniki kartinga z ustreznimi licencami AMZS se bodo, enako kot lani, na uvodni preizkušnji udarili v Italiji, in sicer v nedeljo 27. februarja 2022 na dirkališču v Jesolu. To bo dirka, ki bo potekala v sklopu mednarodnega tekmovanja centralno evropske cone, v katerem imajo pravico do nastopa tekmovalke in tekmovalci iz štirinajstih držav. Merili se bodo v kategorijah Micro, Mini, Junior, Senior, DD2 ter mednarodnem razredu KZ2. Organizatorji dirke prihajajo iz Avstrije, tekmovanje pa se bo začelo že v soboto popoldan, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa nato sledijo po tri vožnje, ki bodo odločale o skupnih zmagovalcih v posameznem razredu. Verjetno lahko pričakujemo ostre in napete boje za vsak centimeter na progi Azzurra, ki leži tik ob Jadranskem morju in se nahaja malce pred Benetkam. Konfiguracija proge od vsakega na njej terja hitre in zelo natančne odzive, saj zahtevni zavoji, ki se raztezajo na 1045 metrov dolgi stezi, napak ne odpuščajo. Sobotne kvalifikacije se bodo začele ob 17. uri, nedeljski tekmovalni spored pa v nedeljo zjutraj ob 9.15. Podelitev priznanj najboljšim je predvidena ob 16.30. Podrobnosti o izvedbi dirke lahko najdete v pravilniku na tej povezavi.

Novost v letošnjem tekmovanju je delitev denarnega sklada AMZS motošport in karting Slovenija 2022, ki je namenjen promociji motošporta in kartinga v Sloveniji. Po koncu tekmovalne sezone bo AMZS izžrebala tri srečne dobitnike bogatih denarnih nagrad, ki znašajo 6.000 €, 2.000 € in 1.000 €.

Ključne besede


AMZSkartingdržavno prvenstvoCEZdržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji