Na četrti dirki serije WSK Super Master nastopili trije Slovenci

Na dirkališču v Sarnu so na zadnji preizkušnji tekmovanja serije WSK Super Master Slovenijo in AMZS zastopali Oskar Poberaj, Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.


Slovenski vozniki Mark Kastelic, Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj, ki vozijo z licencami AMZS, so vozili četrto in hkrati zadnjo dirko sezone v tekmovanju serije WSK Super Master. Na dirkališču v bližini Neaplja se je najbolje odrezal Bogunović, ki je tekmoval v razredu OK Junior. Med 79 vozniki je imel težko delo, a ga je opravil zelo dobro. Že v kvalifikacijah je nakazal, da bi znal tokrat poseči visoko, saj si je skupno privozil 13. mesto. Tudi v eliminacijskih vožnjah nato ni popuščal, skupni zbir točk po njih pa mu je prinesel 10. pozicijo, kar je nato v prefinalni vožnji potrdil še s 5. mestom in zanesljivo uvrstitvijo v finale, v katerem se je v boj za čim boljšo uvrstitev pognal z 8. mesta. Kmalu po štartu finalne preizkušnje sta se pred njim zapletla dva voznika. Zaradi hitrega in silovitega zaviranja, s katerim je preprečil trk, je padel na 18. mesto. Vseeno se ni predal in je nadaljeval zelo odločno ter zbrano in je v cilj pripeljal na 10. mestu. A kazen petih sekund ("bumper penalty") ga je potisnila na končno 18. mesto.

Vsekakor sem zelo zadovoljen zaradi konstantnosti voženj in hitrosti, ki sem jih dosegal na stezi v posameznih vožnjah, ter tudi zaradi doseženih rezultatov skozi celoten dirkaški konec tedna,

je bil po dirki nasmejan Bogunović, ki bo letos Slovenijo zastopal na tekmovanju FIA Academy Trophy. Mladi voznik iz Prestranka je skupno po štirih dirkah prvenstva serije WSK Super Master zasedel 27. mesto z 28 osvojenimi točkami.

Aleksandar Bogunović je bil po koncu tekmovanja nasmejan in zadovoljen z nastopi.

Malo zmanjkalo za finale

Preostala slovenska tekmovalca na dirki sta vozila v razredih mini in OK. Poberaj je v najšibkejši kategoriji na dirki zasedel skupno 49. mesto med 79 vozniki. Prebil se je do prefinala B, v katerem je ciljno črto prečkal na 24. mestu, kar ni bilo dovolj za finalno vožnjo. Mark Kastelic pa je tekmoval v razredu OK, v katerem se je za čim boljša mesta potegovalo 57 voznikov. Kazalo mu je dokaj dobro, a v prefinalu A ga je drago stala kazen petih sekund, ki ga je potisnila na 24. mesto in ostal je brez finalne vožnje. V skupnem seštevku štirih dirk tekmovanja serije WSK Super Master je Poberaj v razredu mini zasedel 60. mesto, Kastelicu pa je v razredu OK pripadlo 52. mesto.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaMiniOskar PoberajOKJOKWSK Master Series

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji